نماد سایت 3D Printer | پرینتر سه بعدی

پرینت سه بعدی در سه لایه رنگ متناوب

پرینت3بعدی رنگی

در این آموزش هنر و مهارت پرینت سه بعدی در هم ادغام شده اند تا حجمی سه رنگ از یک ببر و محیط اطرافش نمایش یابد. لایه ها شامل فیلامنت مشکی، سفید و نارنجی هستند. روش کار در شروع پرینت سه بعدی فایل STL و تعویض هر فیلامنت بر اساس رنگ و لایه مربوطه، حین چاپ است. در واقع باید برای هر لایه میزان فیلامنت مصرفی دقیقا محاسبه شود تا هر لایه با فیلامنت متفاوتی پیش رود، در آخر کار حالتی رنگی خواهد داشت. در ادامه، روش انجام آنرا که برای کاربران متوسط تا حرفه ای چاپگر سه بعدی مناسب است، توضیح میدهیم.

وسایل مورد نیاز:

نکته: پرینتر سه بعدی که برای این آموزش استفاده میشود باید از قابلیت تعویض آسان فیلامنت هنگام pause کردن یا توقف چاپ برخوردار باشد. با این ترتیب پس از اتمام هر لایه، سریعتر و با درصد خطای کمتری، رنگ فیلامنت را تغییر میدهید.

| مطلب مرتبط: آموزش پرینت سه بعدی دو نازل با نرم افزار Cura |

 

آموزش پرینتر سه بعدی

برای این کار به مهارت ریاضی نیاز دارید. باید میزان طول رشته ای که فیلامنت برای هر لایه مصرف میکند را محاسبه کنید. دیاگرام زیر این مفهوم را نشان میدهد.

آموزش پرینتر سه بعدی

در زیر یک فایل فرمت Cad از سه لایه مدلی که میخواهیم پرینت کنیم برای دانلود قرار داده ایم (حالت flat در سه لایه فیلامنت). در ادامه آموزش به اطلاعات این فایل برای استفاده در فرمول نیاز داریم.

دانلود فایل CAD سه لایه مدل پرینت سه بعدی

 

ابتدا فایل فرمت stl مدل آموزش را برای پرینتر سه بعدی دانلود کنید:

دانلود فایل پرینت سه بعدی پروژه

از نرم افزار اسلایسینگ دلخواه خود استفاده کنید (باید تسلط کامل به آن داشته باشید). موارد زیر را حتما به درستی تنظیم کنید و گرنه خطای پرینت سه بعدی بوجود می آید:

آموزش پرینتر سه بعدی
الگوهای بافت چاپ در پرینتر سه بعدی

 

آموزش پرینتر سه بعدی

 

آموزش پرینتر سه بعدی

برای اولین لایه از فیلامنت مشکی یا قهوه ای استفاده کنید تا تداعی کننده زمین سنگی زیر پای ببر باشد. بعدا روی این لایه، فیلامنت سفید را به کار میبریم تا نمادی از برف به نظر برسد. برای اینکه بفهمیم چه مقدار فیلامنت باید از رول جدا کرده تا در پرینتر سه بعدی برای این لایه به کار رود از فرمول ریاضی استفاده خواهیم کرد. فرمولهای کلی که برای محاسبه به کار میرود به شرح زیر است:

Volume از فایل cad که در بالا آوردیم، به دست می آید و area of filament را هم از سازنده فیلامنت استخراج کنید).

واحد بر حسب اینچ است، اگر لازم میدانید باید به واحد دلخواه تبدیل کنید.

برای جلوگیری از کمبود فیلامنت، مقدار اضافه ۱٫۵ اینچی را در نظر میگیریم.

 

حالا که میزان فیلامنت مصرفی لایه اول را محاسبه و یکبار چاپ را انجام داده اید، در پیدا کردن طول فیلامنت مصرفی لایه دوم راحتتر خواهید بود! در این لایه فیلامنت سفید برای ایجاد نمای برفی سطح کار استفاده میشود.آموزش پرینتر سه بعدی

 

آموزش پرینتر سه بعدی

برای سنجش volume لایه دوم، باید مجموع این آیتم برای لایه اول و دوم بدست آمده و سپس از لایه اول کسر گردد. بعد از آن باید از فرمولهای فوق برای تعیین میزان طول فیلامنت مصرفی استفاده کنید. با اندازه گیری که خودمان انجام دادیم، میزان ۷۸٫۹۹  بدست می آید ولی بهتر است مقدار ۸۲ اینچ نهایی شود تا از عدم کمبود فیلامنت خاطرجمع باشید.

نکته: در دفعه اول برای کاربران حرفه ای هم امکان اشتباه وجود دارد. پس یکبار چاپ با خطا برای درک و سنجش دقیق برای چاپ صحیح دوم غیرعادی نیست؛ زیبایی نهایی کار پرینت شده، ارزش این سعی و تلاش را دارد.

 

لایه سوم، بخش نهایی کار را تشکیل میدهد و از فیلامنت نارنجی برای پوشش دادن بدن ببر استفاده میکنیم. در اینجا کار خاص محاسباتی نیاز ندارید، فیلامنت را تعویض و بگذارید هر چقدر لازم است مصرف شود!

آموزش پرینتر سه بعدی

 

آموزش پرینتر سه بعدی

در پایان چاپ، قطعه زیبای سه رنگی در حالت نقاشی برجسته خواهید داشت. دقت کنید هدفمان درگیرشدن در یک چالش لذت بخش پرینتر سه بعدی (کار با اکسترودر پرینتر سه بعدی، تنظیمات پیشرفته نرم افزار اسلایسر، مهارت در تخمین میزان مصرف فیلامنت) بود، روشهای دیگری مثل چاپ جداگانه هر لایه و چسباندن قطعات چاپ شده به یکدیگر هم امکان پذیر است ولی احتمالا قطعه نهایی به زیبایی روش کنونی نخواهد بود.

مدل3بعدی مولتی کالر

۳dpe.ir/shop/product/best-multi-material-and-colors-3d-models

خروج از نسخه موبایل