» 3DPE » خطای بیرون زدگی ساختار ساپورت‌های داخلی مدل پرینت سه بعدی
چاپ سه بعدی

خطای بیرون زدگی ساختار ساپورت‌های داخلی مدل پرینت سه بعدی

در مشکل Ghosting) Internal Structure) پرینت سه بعدی نهایی به ظاهر عالی به نظر می‌رسد ولی با کمی دقت در طرح رگه‌هایی از ساپورت داخلی روی دیواره خارجی مشاهده می‌شود. خطای نمایان شدن ساختار ساپورت داخلی هنگامی اتفاق می‌افتد که فضایی که به عنوان ضریب پرشدگی (سختی) در نظر گرفته شده از اندازه خود تخطی کرده و به محیط پیرامون کشیده می‌شود و اغلب در مدل‌هایی با دیواره‌های نازک که گنجایش فضا کمتر است اتقاق می‌افتد.

به خاطر اینکه ساختار ساپورتهای داخلی استخوانبندی محکمی بین بافت داخلی و خارجی ایجاد میکنند، حل مشکل بیرون زدگی آسانتر از دیگر خطاهای پرینتر سه بعدی است.

یکی از موارد دیگر تاثیرگذار در برآمدگی ساپورتهای داخلی به علت تنظیم غلط ضخامت دیواره ها در نرم افزار با توجه به قطر نازل چاپگر سه بعدی است. در شرایط نرمال، قطر نازل پرینتر سه بعدی رابطه عددی مضاعف با ضخامت چاپ دارد؛ یعنی اگر از نازل ۰٫۴ استفاده میکنید، ضخامت دیواره ها باید عددی بین ۰٫۴، ۰٫۸، ۰٫۱۲، ۰٫۱۴ باشند.

علت مشکل نمایان شدن لایه‌ ساپورت داخلی پرینت سه بعدی

بررسی ضخامت دیواره پرینت سه بعدی:

حتما مطمئن شوید ضخامت دیواره داخلی مقداری مضاعف با ضخامت نازل پرینتر سه بعدی دارد. (توضیح بالا)

افزایش ضخامت دیواره چاپ سه بعدی:

آسانترین راه افزایش ضخامت لایه چاپ است. بهتر است طبق توصیه قبلی، افزایش دوبل باشد. معمولا با افزایش ضخامت دیواره مشکل به راحتی حل میگردد.

تقدم چاپ سه بعدی لایه ها:

همانطور که در مقالات قبلی خطاهای پرینتر سه بعدی نیز خوانده اید، بیشتر مشکلات چاپ مربوط به تقدم لایه‌های پرینت است. گاهی اوقات به علت ساختار طرح شروع لایه های چاپ متفاوت است. در خطای برآمدگی ساپورت داخلی باید اول دیواره خارجی چاپ شود و سپس به داخل برسد. بهتر است در نرم افزار slice مورد نظرتان تغییراتی همانند زیر ایجاد کنید:

نرم افزار Cura: به قسمت Expert Settings رفته و در بخش Infill section گزینه Infill prints after perimeters تیک بزنید تا ابتدا ساختار خارجی چاپ شود و سپس دیواره های داخلی تکمیل گردند.

نرم افزار Simplify 3D: به قسمت Edit Process Settings و تب Layer انتخاب کنید. در بخش Outline Direction حتما گزینه Outside-in فعال شود.

بررسی پلتفرم پرینت سه بعدی:

مدل چاپ شده را به دقت نگاه کنید،‌ اگر در یک قسمت برآمدگی نسبت به کل ساختار محیط بیشتر است پس احتمالا مشکل کالیبراسیون چاپ دارید. پس باید روند کالیبراسیون چاپ را در نرم افزار دوباره اجرا کرده و تنظیمات را بهتر کنید.

تجربه خود در پرینت سه بعدی را به کار ببرید:

از آزمایش کردن ایده های خود نترسید. ساختار مدل سه بعدی را با دقت بررسی کنید و با توجه به تبحر خود ساختار داخلی یا خارجی را تغییر دهید. بهتر است در فایل جدیدی تغییرات دلخواه خود را اعمال کنید تا اگر مشکل بیشتر شد،‌ فایل اصلی موجود باشد تا دوباره مراحل را عقب گرد نکنید!

مثلا اگر مدل سه بعدی نیازی به استحکام داخلی ندارد و هدف اصلی ساختار خارجی با کیفیت و رزولوشن بالاست،‌ بهتر است شروع چاپ از قسمت خارجی باشد. (دقت کنید در برخی خطاهای دیگر مثل ترک خوردگی … باید ابتدا دیواره داخلی چاپ شود). برعکس اگر مدل سه بعدی برای قطعات مکانیکی با استحکام بالا مدنظر است و نوع فیلامنت هم چنین ویژگی ای دارد باید شروع چاپ از بخش داخلی به خارجی باشد.

بنابراین وقتی چاپ از خارج (Outside-in) شروع شود، آن خطاهای جزیی overlap داخلی که مشکل بیرون زدگی ساپورت داخلی (ghosting issue) را ایجاد میکند،‌ حذف می گردند ولی به طبع ساختار شکننده تری خواهید داشت.

رفرنس مشکلات پرینت سه بعدی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست
پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین