» 3DPE » فناوری پرینتر سه بعدی شکلات و دیگر مواد خوراکی | چاپ سه بعدی غذا چیست؟
food 3d printer

فناوری پرینتر سه بعدی شکلات و دیگر مواد خوراکی | چاپ سه بعدی غذا چیست؟

فهرست مطلب

تولید غذا، شکلات و شیرینیهای خوشمزه یکی از هیجان انگیزترین کارهایی است که می توان با پرینتر سه بعدی انجام داد. مطلب ما را بخوانید تا درباره نحوه پرینت سه بعدی مواد خوراکی، شکلات و شیرینی و … و انواع محصولات Food 3D Printer قابل خرید در بازار جهانی و آینده چاپگر سه بعدی غذا مثل کشت گوشت بدون کشتن حیوانات آشنا شوید.

تکنولوژی های چاپ سه بعدی به همان اندازه که گوناگون اند، جالب نیز هستند. اما بخشی که کمتر از همه از آن می شنوید، پرینتر سه بعدی غذا است. اصلا چاپ سه بعدی مواد خوراکی چیست؟ چه هدفی دارد و چطور انجام می شود؟ در این مطلب خوشمزه، ما به دنیای غذاهای سه بعدی وارد می شویم و جواب تمام این سوال ها را خواهیم داد.

“همه چیزهایی که باید درباره چاپگر سه بعدی شکلات و مواد خوراکی بدانید”

چاپ سه بعدی پیتزا

1- پرینتر سه بعدی غذا چیست؟

پرینت سه بعدی خوراکی، روشی برای آماده سازی غذا به صورت تولید افزایشی هوشمند است. برای مثال، پیتزای پرینت سه بعدی که در بالا می بینید، به وسیله خمیری تولید شده که با یک پرینتر سه بعدی غذایی به صورت خط به خط اکسترود شده است. سس گوجه فرنگی نیز به وسیله همان پرینتر اعمال شده ولی پنیر و سبزیجات به صورت دستی به آن اضافه شده اند. و البته، چاپ سه بعدی غذا به تولید پیتزا محدود نمی شود!

3d printing

2- طرفداران پرینت سه بعدی غذا چه کسانی هستند؟

چاپ سه بعدی غذا این امکان را به ما می دهد که روش های آشپزی خود را در بسیاری سطوح نوسازی کنیم. از بافت غذا گرفته تا شکل و ظاهر هنری آن را تغییر دهیم.

این تکنولوژی جدید همچنین امکانات فراوانی را در زمینه مصرف محصولاتی مانند گوشت به صورت پایدارتر فراهم می کند. با معرفی این روش آماده سازی غذا که در فضا نیز امکان پذیر است، سفر فضایی نیز آسان تر انجام خواهد گرفت.

امکانات ایجاد شده بی انتها هستند و مطمئنا در آینده از حد انتظارات ما نیز بالاتر خواهند رفت.

3d print food
نمونه ای از نازل پاشش کننده مواد خوراکی Food 3DPrinter

3- محدودیتهای فعلی پرینت سه بعدی غذایی چیست؟

در پرینت سه بعدی معمولی، دو جزء کلیدی وجود دارد: سرعت و اطمینان. در پرینت سه بعدی غذایی، دو مورد دیگر نیز اضافه می شوند:

  1. اطمینان: شما می خواهید هر چاپ سه بعدی به انداره قبلی دقیق باشد. در پرینت سه بعدی غذا، با کمی تحمل این امر شدنی است. اما نتیجه تنها به بافت غذا محدود می شود، مگر این که شما بتوانید ساختارهای شکننده را با حجمی زیادی از شکر پرینت سه بعدی کنید.
  2. سرعت: پرینت سه بعدی غذا در رستوران خیلی طول می کشد و اگر یک چیز باشد که آشپزها کم داشته باشند، زمان است. روی هم رفته، پرینت سه بعدی غذا برای تولید در حجم وسیع هنوز بسیار کند است.
  3. هزینه: پرینتر مخصوص مواد غذایی قیمت بالایی دارد. برخی ادعا کرده اند که توانسته اند «نازل اکسترودر پرینتر مخصوص مواد غذایی» را روی پرینترهای سه بعدی معمولی نصب کرده و چاپ غذا داشته باشند. با این حال، تنها پرینترهای مخصوص این کار شما را از نتیجه راضی خواهند کرد.
  4. ایمنی: وقتی صحبت در مورد مواد خوراکی است، نمی خواهید که سلامت خود را به خطر بیاندازید. پس پرینتر سه بعدی غذایی باید از هر نظر تمیز و مناسب برای این کار باشد.

3d print food

4- چه غذاهایی را می توان پرینت سه بعدی کرد؟

عناصری که بتوان آنها را پوره کرد، قابلیت پرینت سه بعدی دارند. نکته کلیدی اینجاست که هر چیزی که می خواهید پرینت کنید باید از یک مکانیزم به شکل سرنگ عبور کند تا درون ظرف اکسترود شود. از نمونه های شناخته شده می توان شیرینی زنجبیلی، کیک اسفناج و برگرها را نام برد. البته این لیست ادامه دارد.

5- چگونه غذا را پرینت سه بعدی کنیم؟

چاپ سه بعدی غذا بسیار شبیه به پرینت معمولی با فیلامنت (FDM) است، به این معنی که Print Head متریال را روی یک سطح اکسترود می کند. تا جایی که محدودیت های پرینتر و قوانین فیزیک اجازه دهد، خوراک مورد نظر می تواند به هر شکلی طراحی شود.

با این وجود، مواد خام خوراکی نمی توانند مانند رشته های پلاستیکی مرسوم چاپگرهای سه بعدی خانگی، دور رول متریال فیلامنت پیچیده شوند. آنها باید درجه خاصی از خمیر بودن و چسبندگی داشته باشند، بنابراین داخل یک ظرف سرنگ شکل ریخته می شوند تا بعدا اکسترود شوند.

6- آیا غذاهای پرینت سه بعدی برای خوردن سالم هستند؟

اگر آنها بوسیله یک دستگاه مناسب مواد خوراکی و تمیز تولید شده باشند، بله. اساسا، غذاهای پرینت شده چیزی نیستند به جز مواد اولیه ای معمولی که در طی یک فرآیند اکستروژن توسط نازل روی یک سطح قرار گرفته اند. همانند هر آشپزخانه ای، شما باید فضا را تمیز و کاملا بهداشتی نگه دارید. همینطور پرینتر نیز باید کاملا تمیز باشد.

3d printing foods

7- غذاهای پرینت سه بعدی در مقایسه با غذاهای معمولی چگونه اند؟

تفاوت اصلی بین غذاهای پرینت شده و معمولی در بافت آنها است. همانطور که در بالا نیز گفته شد، غذاهای پرینت سه بعدی باید به راحتی اکسترود شوند و حالت پوره داشته باشند.

یک مثال جالب: Biozoon Food Innovations یک شرکت آلمانی است که از این تکنولوژی جدید استفاده کرده است تا برای افراد مسن که در خوردن غذاهای سفت مشکل دارند خوراک تولید کند.

این شرکت با استفاده از مرغ تازه، هویج و مواد دیگر تلاش کرده است تا تعادل غذایی را به صورت پوره در خط تولید seneoPro  خود حفظ کند. با استفاده از نوعی چسب خوراکی، آنها خمیرهای خوشمزه را به شکل مواد اولیه تولید می کنند. در نتیجه یک غذای معمولی تولید می شود که برای افرادی که در جویدن غذاهای سفت مشکل دارند کاملا مناسب است.

choclate 3d printer

8- چه پرینتر های حرفه ای مخصوص مواد غذایی وجود دارند؟

تا تابستان 2017 تنها یک پرینتر سه بعدی غذایی حرفه ای موجود بود. بیشتر دستگاه ها به صورت محدود عرضه شدند و یا در مرحله آزمایشی قرار دارند. با این حال برخی از آنها به صورت تبلیغاتی رونمایی شدند.

اکنون به معرفی چند برند سازنده چاپگرهای سه بعدی غذا و شکلات میپردازیم:

8.1. پرینتر سه بعدی غذایی حرفه ای: CHEFJET PRO

https://www.3dsystems.com/culinary

شرکت 3D systems از سال 2013 درباره عرضه پرینتر CHEFJET PRO سر و صدای زیادی به پا کرد. با این که این کار در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت اما کارایی این پرینتر در واقعیت چندان دیده نشد.

با این حال شرکت 3D Systems این اواخر اعلام کرد که قرار است با CSM Bakery همکاری کند و به نظر می رسد این پرینتر بیشتر از همیشه به زمان بهره برداری نزدیک شده باشد. شرکت اولی تولید پرینتر های سه بعدی غذایی را مدیریت می کند و شرکت دوم نیز مسئول تهیه مواد اولیه و بخش فروش است.

8.2 پرینتر سه بعدی غذایی حرفه ای: COCOJET

پرینتر سه بعدی COCOJET Chocolate در سال 2015 توجه اغلب رسانه ها را به خود جلب کرد اما از آن به بعد چندان خبری از آن نشد. هیچ گونه خبری در مورد زمان و در کل حضور این پرینتر در بازار وجود ندارد.

بنابراین ما تنها می توانیم در مورد امکانات آن رویاپردازی کنیم. این دستگاه به صورت سفارشی برای همکاری بین 3D Systems و Hershey’s و با هدف تولید شکلات ساخته شد. در زمان رونمایی قیمت آن بین ده هزار تا پنجاه هزار دلار تخمین زده شد!

3.8 پرینتر سه بعدی غذایی حرفه ای: FOODFORM 3D

http://robotsingastronomy.com

نتیجه تلاشهای شرکت Robots in Gastronomy (مجموعه ای از آشپزها، طراحان و توزیع کنندگان) برای توسعه تکنولوژی در زمینه غذایی به یک پرینتر اکسترودر دوگانه به نام FOOFFORM 3D ختم شد که می توانست پاستا تهیه کند.

وبسایت اینترنتی این شرکت فعال نیست و از سال 2014 به روز نشده است و در شبکه های مجازی نیز خبری از آنها منتشر نشده است. متاسفانه به نظر می رسد که این پرینتر هرگز برای عموم در دسترس نخواهد بود!

9- چه پرینترهای رومیزی سه بعدی غذایی وجود دارند؟

food 3dprinter

همانطور که در لیست زیر می بینید، پرینتر های مصرفی مواد غذایی نیز نسبتا نادر هستند.

9.1 پرینتر غذایی مصرف کنندگان: BOCUSINI

پرینتر Bocusini به پرینترهای سه بعدی محبوب موجود در بازار بسیار شبیه است و یکی از دلایل موفقیت کمپین آن نیز همین است. شرکت مونیخی Print2Taste این دستگاه را در سال 2015 رونمایی کرد. از آن زمان این شرکت و این دستگاه به سرعت پیشرفت کردند.

در حال حاضر که مدل 3.0 PRO آن موجود است، این شرکت مواد اولیه غذایی قابل پرینت زیادی را معرفی کرده است. این دستگاه با استفاده از سیستم قابل تعویض کارتریج، خود را از جامعه مربوطه جدا کرده است.

هیچ ماده غذایی با اجزای پرینتر در تماس نخواهد بود و به همین سبب غذا کاملا استاندارد و سالم تولید می شود. این شرکت سمینار هایی را در زمینه پرینت سه بعدی مواد غذایی برگزار می کند.

9.2 پرینتر غذایی مصرف کنندگان: PANCAKEBOT

حساب کردن این پرینتر به عنوان پرینتر غذایی کمی دشوار است، با این حال ایده آن بسیار جالب به نظر می رسد.

مدل اصلی PancakeBot به وسیله لگو ساخته شد، اما همین که سازنده متوجه پتانسیل آن شد، ایده خود را به World Maker Faire در نیویورک ارائه کرد. پس از یک کمپین موفق، این پرینتر در حال حاضر برای عموم موجود است. در مدل اخیر آن PancakeBot 2.0 ویژگی های جدیدی مانند کنترل سرعت و صفحه کاربری ساده تر به آن افزوده شده اند.

قیمت: حدود 299 دلار

9.3 پرینتر سه بعدی غذایی برای مصرف کنندگان: FOODINI

با این که برای مدتی بسیار شنتاخته شده بود، دستگاه FOODINI متعلق به شرکت Natural Machines فعلا موجود نیست. طرح اولیه آن برای استفاده در آشپزخانه های حرفه ای بود ولی شرکت مدعی شده است که مدل جدید آنها که قابلیت پخت غذا را نیز دارد برای آشپزخانه های خانگی نیز کارایی دارد.

قیمت: آنطور که در Foodini FAQs آمده است، چهار هزار دلار قیمت محصولات اولیه است.

9.4 پرینتر غذایی برای مصرف کنندگان: BYFLOW FOCUS

پرینتر Focus متعلق به ByFlow قابلیت تعویض Print Head را با ابزار خودتان (یا محصولات خود شرکت) را دارد. این پرینتر سه بعدی غذایی را می توان به صورت یک چمدان کوچک برای حمل و نقل تبدیل کرد.

وزن این چمدان 7 کیلوگرم است، نصب آن 20 ثانیه طول میکشد و 2 دقیقه زمان لازم دارد تا برای پرینت آماده شود. همانند تمام چاپگرهای چند منظوره، این دستگاه نیز نیاز به کالیبره شدن دارد.

قیمت: تقریبا 3700 دلار

9.5 پرینتر غذایی برای مصرف کنندگان: CHOC CREATOR V2.0 PLUS

همانطور که از نام آن پیدا است، دستگاه Choc Creator بر روی پرینت سه بعدی شکلات متمرکز شده است. این دستگاه پشتیبانی قدرتمندی از مواد اولیه دارد. ساخت شکلات پیچیده است و به ترکیبی از نظم و ترتیب ساخت شکلات و پرینت سه بعدی نیاز دارد. مطمئنا این دستگاه انتخاب اول کسانی است که ترکیبات کاکائو را دوست دارند.

قیمت: در زمان سفارش گفته می شود!

9.6 پرینتر غذایی برای مصرف کنندگان: WASP DELTA PRINTERS

شرکت ایتالیایی WASP به آخرین مدل پرینتر سه بعدی Delta خود ویژگی های فوق العاده ای اضافه کرده است. اکسترودرهای سرامیکی و غذایی آنها ابزار بسیار عالی و مناسبی هستند که یک سیستم یکپارچه را تشکیل می دهند. با این پرینتر شما حتی می توانید غذا را بدون گلوتن تهیه کنید.

قیمت: شروع قیمت اکسترودر ها از حدود 250 دلار، پرینتر ها تقریبا از 2400 دلار

10- آیا یک پرینتر سه بعدی معمولی می تواند غذا را پرینت کند؟

3d print

در حالی که ما در این مطلب لیستی از پرینتر های سه بعدی مخصوص مواد غذایی را بررسی کردیم، نگاهی کلی می کنیم به صدها پرینتر معمولی فیلامنتی که قابلیت تغییر برای تولید خوراک را دارند. بعضی از آنها دارای ابزار اضافی رسمی هستند و برخی دیگر جایگزین های اوپن سورس زیادی دارند تا اکسترودر پرینتر را تغییر دهید.

دو شرکت WASP و ZMorph به صورت رسمی کیت نصبی برای پرینت مواد خوراکی را در کنار دیگر محصولات خود عرضه می کنند.

پرینتر سه بعدی Delta متعلق به شرکت WASP می تواند با چیزی که به نظر می رسد نوعی اصلاحیه سیستم اکستروژن LDM این شرکت است، تجهیز شود. این سیستم در حالت عادی برای پرینت سه بعدی خاک رس و سرامیک مناسب است.

در همین حال، ابزار ZMorph Thick Paste Extruder بر روی پرینتر سه بعدی ZMorph 2 SX نصب میشود و به کاربر اجازه میدهد تا شکلات، پنیر، خمیر و آووکادو را اکسترود کند.

از آنجا که دنیای پرینتر های سه بعدی FDM بر پایه فلسفه اوپن سورس بنا شده است و بسیاری از دستگاههای رومیزی موجود در این حوزه قرار دارند، ابزار اضافی اکسترودر را نیز در همین فضا می توان پیدا کرد.

از اوایل 2010 که «بری پتیس» شرکت MakerBot را پایه گذاری می کرد (اگر در این مورد چیزی نمی دانید مستند Print the Legend شبکه نتفلیکس را ببینید)، قطعه ای به نام Frostruder  وجود داشت که یک پک افزودنی پرینتر سه بعدی برای مواد نرم بشمار میرفت.

همینطور اگر به سایت Thingiverse نگاهی بیاندازید می توانید ابزار اضافی قابل پرینت برای این کار، از ساده تا سیستم کامل، را بیابید | آموزش دانلود فایل سه بعدی |.

در حقیقت، شرکت هایی نیز وجود دارند که سیستم های اضافی اکستروژن را برای پرینترهای موجود می سازند. شرکت Structur3D یکی از آنها است. این شرکت بخش افزودنی سیستم اکستروژن Discov3ry  را ساخته است و ادعا می کند که با اکثر پرینترهای سه بعدی کار میکند.

11- پرینت سه بعدی مواد غذایی چقدر طول می کشد؟

چاپگر3بعدی شکلات

پرینت مواد غذایی بسیار زمان بر است؛ شرکت Natural Machines، سازنده پرینتر Foodini مدعی است که میتواند مواد غذایی را در کمتر از یک دقیقه پرینت کند. به نظر میرسد این مواد غذایی بسیار کوچک باشد. چنان که در وبسایت خودشان آمده پرینت سه بعدی یک شکلات با جزئیات حدود 20 دقیقه زمان لازم دارد.

بهتر است رو به جلو نگاه کنیم؛ پرینتر های مواد غذایی در حال حاضر، قطعا برای تولید سریع یک اسنک مناسب نیستند.

12- چه کسانی از پرینتر های سه بعدی غذایی استفاده می کنند؟

3dprinter

غذاهای پرینت سه بعدی در حال حاضر توسط رستوران های مجلل، آشپزخانه های مولوکولی و نانوایی ها استفاده می شود. همچنین برای تولید غذاهای سبک برای سالمندان از آن بهره می گیرند.

نانوایی هایی که از پرینتر سه بعدی غذایی Bocusini استفاده می کنند تبلیغاتی برای تولید کیک عروسی می کنند و همچنین افرادی که عاشق اسلایس های پنیری هستند، بد نیست بدانند که پیتزاهای پرینت سه بعدی در حال تولید است.

یک شرکت اعلام کرده است که اوایل امسال هزینه قابل توجهی را برای استفاده از سیستم Chef3D در کار خود تزریق کرده است. شرکت BeeHex با این که کار خود را به قصد تامین مواد غذایی در فضا برای ناسا شروع کرد، در حال حاضر می تواند شیرینی پای را در آشپزخانه منزل مان به ما تحویل دهد.

استفاده ها گوناگون است و می توان گفت که هر سناریویی که در آن تهیه مواد غذایی وجود داشته باشد، در آینده توسط پرینت سه بعدی امتحان خواهد شد.

13- کجا می توانیم غذای چاپ شده بخوریم؟فناوری پرینت3بعدی

اگر در شهری کوچک در کشورهای غیرصنعتی زندگی میکنید، شانس شما بسیار کم است! برای لذت بردن از غذای چاپی باید به شهرهای بزرگ کشورهای پیشرفته سفر کنید.

با توجه به این که این تکنولوژی هنوز همه گیر نشده است، بیشترین شانس شما حضور در نمایشگاههای پرینت سه بعدی و صنعت آشپزی است. اگر هم حسابی ثروتمند هستید تنها گزینه دیگر این است که خودتان یک پرینتر سه بعدی غذایی از برندهای مطرح فعلی بخرید.

14- هزینه چاپ سه بعدی غذا چقدر است؟

 همانند پرینترهای معمولی، هزینه متفاوت است. برای مثال، PancakeBot حدود 300 دلار و ByFlow نزدیک به 3700 دلار هزینه در بر دارند. پرینترهای تجاری مانند ChefJet ده ها هزار دلار قیمت دارند. جدای آن، بسته به مدل دستگاه، کپسول های حاوی مواد مخلوط هستند که باید برای دستگاه خریداری شوند.

اگرچه عموما، مدل های محدودی که قیمت پایینی دارند، هم وجود دارد.

گزینه دیگر نصب ابزار اضافه بر روی پرینترهای معمولی است. این کار برای بعضی از چاپگرها مانند ZMorph 2.0 راحت تر است.

15- آیا برای چاپ سه بعدی مواد خوراکی نیاز به مواد اولیه خاصی داریم؟

3d printing food

در کشورهای صنعتی،‌ مواد لازم برای این کار را می توانید از سوپرمارکت تهیه کنید. تنها باید مواد لازم برای غذای مورد نظر را بخرید و سپس آنها را طبق دستورالعملشان به حالت مایع یا خمیرگونه با چسبندگی مناسب در بیاورید و سپس پرینت را شروع کنید.

سیستم هایی مانند Foodini یک کپسول فولادی ضد زنگ همراه خود دارند که شما باید مواد اولیه را داخل آن بریزید. در حالی که برای پرینترهایی مانند Bocusini شما باید کارتریج های از قبل پر شده بخرید، همانند کاری که برای پرینتر های دو بعدی انجام می دهید.

16- چطور یک ماده خوراکی را برای چاپگر سه بعدی طراحی کنیم؟

چاپگرهایی مانند Bocusini و PancakeBot یک نرم افزار ساده دارند که به شما اجازه می دهد تا طرح مورد نظرتان را به راحتی بکشید. متاسفانه این ویژگی کاربردی در دستگاه های کمی وجود دارد. اکثر شرکت ها دستورالعل هایی به دستگاه داده اند و شما تنها می توانید شکل ظرف خود را انتخاب کنید.

در نهایت، اگر می خواهید مدل خود را درست کنید باید از طریق برنامه های CAD آن را طراحی کرده و سپس در قالب فرمتی که برای دستگاه قابل خواندن باشد آن را به پرینتر منتقل کنید.

17- از کجا می توانیم طراحی هایی برای چاپ سه بعدی مواد غذایی پیدا کنیم؟

از آنجا که پرینتر های سه بعدی غذایی کاربر پسند طراحی شده اند، برخی شرکت ها دستور پخت هایی را درست کرده اند که می توان آنها را دانلود کرد. شرکت ByFlow که پرینتر Focus را ساخته است نمونه خوبی است، شما می توانید در وبسایت این شرکت لیستی از دستور پختهای مختلف پیدا کنید.

3d print food

عکس بالا از بخش طراحی های شخصی PancakeBot برداشته شده است، جایی که صاحبان دستگاه می توانند طراحی های خود را برای دانلود با دیگران به اشتراک بگذارند.

در بازار ایران فروشندگانی هستند که برخی مدلهای چاپگر سه بعدی شکلات و … را وارد کشور می کنند. ولی با توجه به افزایش شدید قیمت دلار و مشکلات وارد کردن قطعات یدکی یا مواد سازگار این دستگاهها، کار سختی پیش رو دارید.

18- آیا پرینتر های سه بعدی غذا، پخت و پز هم میکنند؟

چاپ سه بعدی غذا

خیر، اغلب روشهای پرینت سه بعدی، غذا را نمی پزند. برای نمونه، اگر شما بخواهید یک پیتزا را پرینت کنید، پرینتر خمیر و سس گوجه را اکسترود می کند اما آنها را نمی پزد. پس شما باید به صورت دستی پیتزا را در فر قرار دهید. فیلم علمی تخیلی که نیست؛ یکم واقعگرا باشید!

با این وجود، PancakeBot؛ دستگاهی که اختصاصا برای پرینت پنکیک تولید شده است، خمیر را مستقیما داخل یک ظرف داغ اکسترود می کند. متاسفانه این فرآیند هم کاملا اتوماتیک نیست و باید پنکیک را بصورت دستی برگرداند!

در کل Food 3D Printer، برای سرو خوراکهایی در شکلهای جذاب که نیاز به پخت ندارند، مناسب است. در واقع بدون در نظر گرفتن زمان پخت هم، خود پرینت غذا به حد کافی زمان گیر است.

19- آینده پرینت سه بعدی غذایی چیست؟

food bioractor

شرکتهایی مانند Natural Machines آینده پرینت سه بعدی غذایی را با عملکردی سریع تر و دقیق تر و حتی بافت های بیشتر پیش بینی می کنند. حتما با خودتان می گویید «شرط می بندم هیچوقت نمی توانند یک استیک را پرینت کنند». راستش را بخواهید، هم اکنون یک شرکت آمریکایی Modern Meadow در حال کار روی پرینت گوشت بدون کشته شدن هیچ حیوانی است!

اگر خیلی ساده بگوییم: این فرآیند شامل استفاده از سلولهای گیاهی برای تولید چیزی است که به آن اصطلاحا bio-ink میگویند و همانند جوهر پرینت دو بعدی در داخل نازل قرار می گیرد. این bio-ink زنده، در داخل یک قالب از جنس ژل آگروز اکسترود میشود. سپس، در یک بیوراکتور قرار میگیرد و در نتیجه بافت ارگانیک گوشتی درست می شود. بعد ژل آگروز برداشته می شود و محصول نهایی به دست می آید: یک تکه گوشت واقعی!

این فرآیند نیز در زمینه پزشکی توسعه یافته و ممکن است روزی برای جایگزینی یک ارگان در بدن یک بیمار از سلول های خودش مورد استفاده قرار بگیرد. حالا که این تکنولوژی در ابتدای راه خود به سر می برد، فرآیند چند روز طول می کشد و هزینه بسیار زیادی نیز می طلبد. اما در آینده، ما شاهد این خواهیم بود که استیکمان در مقابل چشمان ما رشد کرده و در عرض چند دقیقه پخته شود، بدون این که هیچ حیوان زبان بسته ای کشته شود.

20- چگونه ناسا غذا را پرینت سه بعدی میکند؟

فضانوردی

ناسا ماموریتهایی در مریخ پیش رو دارد؛ طبق اعلام ناسا، این ماموریت بین یک تا سه سال طول می کشد. در این مدت فضانوردان باید غذا بخورند و ناسا در این فکر است که سیستم پشتیبانی آنان را تقویت کند که این شامل امکانات غذایی نیز می شود.

آژانس به دنبال استفاده از تکنیکهای تولید افزایشی است و شرکتی را با نام Systems and Materials Research Corporation مسئول این کار کرده است. این شرکت تگزاسی، در حال حاضر یک سیستم پرینت پیتزا طراحی کرده که با ترکیب پودرهای حاوی مواد مغذی برای بدن انسان کار می کند. این یک قدم بسیار مهم در سفر فضایی است زیرا ناسا قصد دارد کاوش در فضا را با ماموریتهایی طولانی تر ادامه دهد.

در اینجا مقاله به پایان میرسد؛ اما نظر شما درباره چاپگرهای سازنده مواد خوراکی چیست؟ آیا یک ایده خوب برای کارآفرینی در صورتی که شرایط آن در کشور فراهم شود، نیست؟ دیدگاههای خود را در بخش کامنت مطرح کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطلب

فهرست
پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین