آینده صنعت برای پیشرفت به رهاسازی پتانسیلهای چاپ سه بعدی نیاز دارد. نکته اینجاست که بدون تجزیه و تحلیل متریالهای جدیدی که از لحاظ کاربرد درجه بندی شدهاند، بهره گیری از قابلیتهای پیشرفته محدود می شود. اکنون یک شکاف فراگیر در فناوری ۳D Print وجود دارد- شکافی بین فایل CAD و دستگاههای چاپگر سه بعدی که سازگاری فایل را با متریالهای درجه بندی شده ای مثل چاپ تمام رنگی یا ریزساختارهای پیچیده دچار مشکل می کند زیرا فرمت فایل فعلی STL ، توانایی کار با چنین عناصر پیچیده ای را ندارد.
به همین دلیل، فرمت AMF که یک ساختار کدنویسی مبتنی بر XML و منبع باز برای تبادل داده ها است توسط انجمن ASTM بعنوان واسطی استاندارد، کم حجم و در عین حال قدرتمند بین چاپگرهای سه بعدی و برنامه های CAD توسعه یافته است. این فرمت می تواند تمام اطلاعات مورد نیاز برای ساخت ابتدایی ترین یا پیچیده ترین قطعات را در خود جای دهد. در این مقاله میخواهیم درباره این فرمت و تفاوتهایش با دیگر انواع فرمتهای چاپگر۳بعدی صحبت کنیم.
AMF: Additive Manufacturing File
چرا فایل AMF فرمت بهتری برای چاپ سه بعدی است؟
فایل AMF نوعی فایل تولید افزایشی است که در برنامه های CAD جهت ترسیم و توصیف اشیاء به منظور چاپ سه بعدی توسعه یافته است. این فایل حاوی یک یا چند شیء است و اطلاعاتی مانند هندسه، رنگ، متریال و حجم اشیاء را در خود جای می دهد. فایل AMF همچنین شکل جمعی (چیدمان) چندین شیء و اَبَرداده هایی را ذخیره می کند که مولف، نام، کپی رایت و دستورالعمل های ویژۀ شی(ها) را مشخص می کند.
نکته: فرمت amf چاپ سه بعدی را با انواع فرمت نامهای مشابه صوتی یا دستوری دیگر مثل ASYLUM Music Format یا Advanced Module File اشتباه نگیرید.
از دهۀ ۱۹۸۰، فرمت STL بعنوان فرمت استاندارد برای ذخیره و انتقال اطلاعات بین برنامه های CAD و ابزارهای تولید افزایشی (۳DPrint) رسمیت یافته است. با این حال، با توجه به توسعه بالای فناوریهای گوناگون پرینت سه بعدی، به فرمت های توانمندتری برای ذخیره و انتقال اطلاعات کامل اجسام سه بعدی برای چاپ نیاز است. این نیاز، به محبوبیت بیشتر فرمتهای ۳MF و AMF منجر شده است.
AMF بعنوان جایگزین STL و به منظور رفع مشکلات رایج آن منتشر شد. فایلهای STL ذاتا خطاپذیر بوده و کیفیت سطح خیلی خوبی ارائه نمیکنند و همچنین توانایی ذخیرۀ رنگ، متریال و جهت را هم ندارند. علاوه بر این، فایل های STL برای پوشش دهی بخش های منحنی به مثلث ها متکی هستند. بنابراین، حفظ وضوح به معنای استفاده از مثلث های بیشتر و اندازۀ فایل بزرگتر است: بعنوان مثال، یک کُرۀ ۱۰ سانتیمتری با وضوح ۱۰ میکرومتر به ۲۰٫۰۰۰ مثلث نیاز دارد؛ بزرگتر کردن مقیاس کُرۀ ۱۰ سانتیمتری در حین حفظ رزولوشن، تعداد این مثلثها را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد و در نتیجه فایلی بسیار حجیم ایجاد میگردد.
AMF با ساختار داده ای XML این مشکلات را حل میکند. «فرمت اِی اِم اِف» از وجود انحنا و خمیدگی در مثلث ها پشتیبانی میکند و محدودیت های فرمت STL در مقیاس بندی هندسی را ندارد. به زبان ساده تر، استفاده از مثلث های خمیده می تواند تعداد اجزاء مورد نیاز برای توصیف سطح را کاهش دهد. همچنین، انجام این کار باعث می شود که احتمال بروز خطا در سطوح کروی حدود ۱۰۰۰ برابر کاهش یابد.
فرمت AMF یک فرمت متن باز است که توسط انجمن بین المللی مواد و آزمون آمریکا ASTM International: American Society for Testing and Materials در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. این فرمت به گونه ای طراحی شده که راهکاری یکپارچه و منسجم برای ذخیرۀ اطلاعات اشیاء سه بعدی باشد (بسیار شبیه به نقشی که فرمت PDF شرکت ادوبی در ذخیرۀ اسناد و مطالب نوشتاری بازی می کند). این فرمت بر ساختار کدنویسی XML مبتنی است و بسیار ساده، مقیاس پذیر و سازگار با آینده طراحی شده است. این فرمت از مِشهای مثلثی برای توصیف سطوح استفاده می کند (همانند فرمت STL)، فارغ از این که لبه های منحنی یا غیرمسطح روی سطوح سه بعدی وجود داشته باشد. رنگها نیز با استفاده از مقادیر RGBA (کانال های قرمز، سبز، آبی و آلفا) مشخص می شوند.
مزایای فرمت AMF:
- سازگاری با تکنیکهای قدیمی و جدید چاپ سه بعدی
- پشتیبانی متریال چندگانه، از جمله متریال دیجیتال درجه بندی شده.
- رنگ چندگانه، از جمله به صورت طِیفی.
- پشتیبانی ساختارهای پیچیده.
- افزایش کیفیت چاپ و صافی سطح
- شناسه واحد اندازه گیری (دیگر لازم نیست که حدس بزنید فایل بر حسب اینچ است یا میلیمتر)
- پَچ های منحنی (وجوهی که خطوط و حواشی سطوح را منعکس می کنند)
- ترتیب بندی قطعات (یک تعریف برای چند قطعه)
- سایز فایل کوچک (AFM فشرده پنجاه درصد کوچک تر از STL فشرده باینری است)
- سهولت به اشتراک گذاری
چالشهای فرمت اِی اِم اِف:
- عمومیت نیافتن بین کاربران
- زمان خواندن و پردازش طولانی تر نسبت به stl
از آنجا که AMF بطور ویژه برای کار در فرایندهای رو به رشد «چاپ سه بعدی/ تولید افزایشی» طراحی شده است، مزایای زیادی نسبت به فرمت های سنتی این صنعت دارد و از زمان انتشارش، انتظار میرفت که تدریجا جایگزین فایل STL شود ولی این روند تاکنون اتقاق نیفتاده است! بزرگ ترین چالش فرمت AMF این است که هنوز بطور گسترده از آن استقبال نشده است. البته از سال ۲۰۱۵، شرکت Dassault Systems در نرم افزار Solidworks خود از فرمت AMF پشتیبانی کرد، همچنین شرکتهای مطرح دیگری مانند Autodesk، Stratasys و Cimatron پشتیبانی خود را از این فرمت اعلام کرده اند یا Sculpteo از سال ۲۰۱۱ از این فرمت فایل حمایت می کند.
ولی همچنان فرمت قدیمی STL بر صنعت ۳D Print تسلط دارد و اکثر کاربران چاپگر سه بعدی حتی نام AMF هم به گوششان نخورده است! شاید به این علت که هنوز چاپگرهای سه بعدی رنگی و متریال جدید برای کاربران خانگی مرسوم نیستند و فعلا همان دستگاههای پلتفرم ترموپلاستیک یا رزینی سازگار با فرمت STL بفروش میرسند و سازندگان این نوع دستگاهها هنوز انگیزۀ کمی برای پشتیبانی از AMF دارند (با وجود اینکه نرم افزارهای مربوطه بهتر سازگار شده اند).
در هر حال ظهور فرمت .amf یک اتفاق خوب را رقم زد: باعث شد تا فرمت ۳MF نیز توسعه یابد (در ادامه مقاله، درباره این فرمت هم توضیح میدهیم).
نرم افزارهای سازگار با فرمت amf:
- Solidwork
- Inventor
- Rhino
- برنامه رایگان Meshmixer
- اسلایسر رایگان Cura
برای باز کردن فایل AMF به یک نرم افزار مناسب مانند Meshmixer نیاز دارید. بدون وجود نرم افزار مناسب، ویندوز پیام هایی مانند «چگونه می خواهید این فایل را باز کنید؟» یا «ویندوز نمی تواند این فایل را باز کند» به شما می دهد و در دستگاه های مَک و آیفون و اندروید نیز چنین هشدارهایی دریافت خواهید کرد. اگر نمی توانید فایل AMF خود را به درستی باز کنید، می توانید روی فایل کلیک راست کنید یا آن را لمس کنید و برای مدتی نگه دارید. سپس روی «Open with» کلیک کنید و یک برنامه را انتخاب نمایید. همچنین می توانید فایل AMF را مستقیماً در مرورگر نمایش دهید. کافی است فایل را روی پنجرۀ مرورگر بکشید و رها کنید.
در ویندوز، روی یک فایل AMF کلیک راست کرده و بعد «Open with» و سپس «Choose another app» را انتخاب کنید. حالا یک برنامۀ سازگار را انتخاب کنید و گزینۀ «Always use this app to open *.amf files» را تیک بزنید.
فراموش نکنید که نرم افزار مربوط به مدلسازی سه بعدی خود را بروز کنید (آپدیت). زیرا فقط نسخۀ جدید برنامه ها از آخرین فرمت فایل AMF پشتیبانی می کنند؛ برای مثال در نرم افزار اسلایسر Cura یا برنامه meshmixer Autodesk به دنبال نسخۀ بروز رسانی بگردید.
بررسی ساختار فایل AMF
فایل AMF حاوی دستورالعمل هایی برای توصیف اشیاء به منظور استفاده در فرایندهای تولید افزایشی است. این فایل با یک تگ XML شروع می شود و با یک عنصر به پایان می رسد. پیش از آن یک خط تعریف XML وجود دارد که نسخۀ XML و رمزگذاری فایل را مشخص می کند. تعریف ها می توانند شامل اطلاعات مربوط به واحدهای اندازه گیری باشند و در صورت عدم وجود چنین اطلاعاتی از میلیمتر به عنوان واحد پیش فرض استفاده می شود.
فرمت AMF با فرمت STL تفاوت دارد، چون STL اطلاعاتی مانند رنگ، متریال، شبکه ها و ترتیب بندی را ذخیره نمی کند. پسوند AMF، که کوتاه شدۀ عبارت Additive Manufacturing File است، برای ذخیرۀ اجسام سه بعدی در نرم افزار CAD و چاپ سه بعدی آنها مورد استفاده قرار می گیرد. یک فایل AMF اغلب حاوی یک یا چند شیء است که به صورت مِش های مثلثی توصیف شده اند. این فرمت همچنین هندسه، رنگ و متریال این اشیاء را در ساختار چند عنصره XML ذخیره می کند.
پنج عنصر مهم فایل amf در زیر مشخص شده است:
نکته: وجود حداقل یک عنصر Object برای کارکرد درست فایل AMF ضروری است.
<object>- عنصر آبجکت، حجم یا حجمهای متریال را تعریف می کند، که هر کدام با یک شناسه (ID) مرتبط هستند. به این صورت که حجم با یک مِش چندضلعی سطحی/رئوسی تعریف می شود. هر فایل AMF باید حداقل یک عنصر object داشته باشد.
<material>- عنصر اختیاری material یک یا چند متریال را با شناسه های مرتبط برای چاپ تعریف می کند. اگر هیچ عنصر متریالی گنجانده نشده باشد، یک متریال پیش فرض قرار می گیرد. این عنصر همچنین می تواند برای توصیف زیرساختارِ شبکه، ترکیب و درجه بندی متریال استفاده شود.
<texture>- عنصر اختیاریِ texture یک یا چند تصویر یا بافت را برای ترسیم رنگ یا بافت تعریف می کند، که هر کدام شناسۀ بافت مرتبطی دارند.
<constellation>- عنصر اختیاریِ constellation اجسام را به صورت سلسله مراتبی ترکیب می کند تا الگویی برای چاپ ایجاد شود (ترتیب بندی اشیاء درون فایل). این عنصر اجازه می دهد که چندین شیء در یک فایل مرتب شوند و جهت آنها مشخص شود. این عنصر همچنین می تواند مکان و موقعیتِ یک ترتیببندیِ جداگانه را مشخص کند.
<metadata>- عنصر اختیاریِ metadata اطلاعات اضافی (تکمیلی) اشیاء و عناصر دیگر موجود در فایل را تعریف می کند. این امر می تواند شامل مواردی مانند مؤلف، کپی رایت یا داده های دستورالعملی باشد.
در زیر نمونه ای از فایل AMF را می بینید که می توان آن را در یک فایل متنی کپی کرد و به شکل فایل فشردۀ زیپ ذخیره کرد:
<?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″?>
<amf unit=”inch” version=”1.1″>
<metadata type=”name”>Split Pyramid</metadata>
<metadata type=”author”>John Smith</metadata>
<object id=”1″>
<mesh>
<vertices>
<vertex><coordinates><x>0</x><y>0</y><z>0</z></coordinates></vertex>
<vertex><coordinates><x>1</x><y>0</y><z>0</z></coordinates></vertex>
<vertex><coordinates><x>0</x><y>1</y><z>0</z></coordinates></vertex>
<vertex><coordinates><x>1</x><y>1</y><z>0</z></coordinates></vertex>
<vertex><coordinates><x>0.5</x><y>0.5</y><z>1</z></coordinates></vertex>
</vertices>
<volume materialid=”2″>
<metadata type=”name”>Hard side</metadata>
<triangle><v1>2</v1><v2>1</v2><v3>0</v3></triangle>
<triangle><v1>0</v1><v2>1</v2><v3>4</v3></triangle>
<triangle><v1>4</v1><v2>1</v2><v3>2</v3></triangle>
<triangle><v1>0</v1><v2>4</v2><v3>2</v3></triangle>
</volume>
<volume materialid=”3″>
<metadata type=”name”>Soft side</metadata>
<triangle><v1>2</v1><v2>3</v2><v3>1</v3></triangle>
<triangle><v1>1</v1><v2>3</v2><v3>4</v3></triangle>
<triangle><v1>4</v1><v2>3</v2><v3>2</v3></triangle>
<triangle><v1>4</v1><v2>2</v2><v3>1</v3></triangle>
</volume>
</mesh>
</object>
<material id=”2″>
<metadata type=”name”>Hard material</metadata>
<color><r>0.1</r><g>0.1</g><b>0.1</b></color>
</material>
<material id=”3″>
<metadata type=”name”>Soft material</metadata>
<color><r>0</r><g>0.9</g><b>0.9</b><a>0.5</a></color>
</material>
</amf>
مقایسۀ فرمت AMF با فرمتهای دیگر چاپ سه بعدی مثل OBJ، STL، AMF و ۳MF
همۀ فایلها، اعم از متن، موسیقی، تصویر یا مدلهای سه بعدی از میلیونها «بیت» که کوچکترین جزء اطلاعاتی کامپیوتر است، تشکیل شده اند. داده هایی که این بیت ها حمل می کنند و همچنین نحوۀ کدگذاری آنها، ماهیت و قالب فایل را تعیین می کند. بنابراین فایل CAD، بسته به فرمتش، می تواند حاوی داده های هندسی، متریال، بافت، اندازه یا رنگ مدل باشد.
فرمت فایل و پرینت سه بعدی
پرینترهای سه بعدی قطعات را لایه به لایه می سازند. پس از ذخیرۀ مدل در فرمت پرینت سه بعدی، فایل باید برای برش یا اصطلاحا Slice به یک نرم افزار واسط فرستاده شود: فرایندی که در آن مدل به چندین لایۀ افقی نازک تقسیم می شود (اسلایسینگ). سپس نرم افزار اسلایسر، لایه ها را اسکن می کند و از اطلاعات دریافتی برای تولید فایل GCode بهره می برد- جیکد مجموعه دستورالعملهای مورد نیاز برای حرکت اجزای چاپگر سه بعدی در زمان پرینت است. پس نهایتا این فایل جیکد است که به چاپگر ارسال می شود.
اطلاعات موجود در فایل CAD برای چاپ بسیار مهم است. به یاد داشته باشید که فرمت فایل، تعیین کنندۀ نوع اطلاعاتی است که فایل با خود حمل می کند، چون با توجه به این اطلاعات است که کدهای لازم تولید می شوند.
انواع خاصی از اطلاعات مانند هندسه، بافت، رنگ و متریال برای انجام فرایند مدلسازی سه بعدی مورد نیاز هستند. در فرمت های معمولی CAD، برخی از این داده ها موجود نیستند یا کدگذاری نمی شوند، به همین دلیل، به فرمت هایی نیاز است که منحصراً برای چاپ سه بعدی ایجاد شده باشند.
همچنین، نرم افزار اسلایسر با فرمت های سه بعدی معمولی مانند STEP، IPT و SLDPRT کار نمی کند. این ها ابتدا باید به فرمت چاپ سه بعدی تبدیل شوند.
امروزه، چندین فرمت فایل پرینت سه بعدی وجود دارد (فراگیرترین آنها STL، OBJ، AMF و ۳MF هستند). دلیل وجود این تعداد فرمت چیست؟ این فرمت ها به چه شکل هستند و چه چیزی آنها را متمایز می کند و تفاوت آنها با سایر فرمت های سه بعدی در چیست؟
STL File Format
فرمت فایل STL (Standard Tessellation Language) پیشکسوت فرمت های چاپ سه بعدی محسوب می شود. این فرمت در سال ۱۹۸۷ توسط چاک هال، مخترع چاپگر سه بعدی متریال رزین (استریولیتوگرافی) ایجاد شد. با گذشت چند دهه، فرمت STL همچنان پرکاربردترین فرمت است و بعنوان استاندارد چاپ سه بعدی در نظر گرفته می شود؛ دلیل این امر این است که STL برای مدتی طولانی در دسترس بوده و با اکثر نرم افزارهای CAD و سایر نرم افزارها و سخت افزارهای چاپ سه بعدی سازگار گشته است.
یکی از ویژگی های کلیدی STL این است که هندسه را با استفاده از مش گذاری ذخیره می کند؛ یعنی پوشاندن (کاشی کاری) یک سطح با سری اشکال هندسی به گونه ای که هیچ شکاف یا همپوشانی وجود نداشته باشد. در فایل STL، هندسۀ مدل سه بعدی توسط مثلث های متعددی که سطوح را می پوشانند، کدگذاری می شود.
پس در سطوح منحنی مدل سه بعدی، به تعداد زیادی مثلث کوچک تصادفی برای پوشاندن سطوح نیاز است. بنابراین، هر چه تعداد مثلث های به کار رفته در یک مدل بیشتر باشد، اندازۀ فایل نیز بزرگ تر است.
یکی دیگر از ویژگی های متمایز فرمت STL این است که فقط داده های هندسی را ذخیره می کند. سایر داده های مربوط به مدل مانند رنگ، بافت و متریال حذف می شوند. اوایل ظهور چاپگرها که هر بار فقط یک رنگ یا یک متریال را چاپ میکردند، این امر مشکلی ایجاد نمی کرد. امروزه هم اگر به یک نمونۀ اولیۀ ساده نیاز دارید (مثل چاپگرهای ترموپلاستیک و رزینی)، هنوز هم این فرمت کار شما را راه می اندازد. با این حال، با پیشرفت های اخیر چاپ سه بعدی مانند چاپ چندرنگ یا چند متریال و با توجه به استفادۀ روشهای هوشمندتر پرینت سه بعدی در آینده نه چندان دور برای تولید قطعات کاربردی واکنش گرا، فرمت STL بتدریج کنار گذاشته خواهد شد.
مزایا
- تقریباً با هر سخت افزار و نرم افزاری در دنیای پرینت سه بعدی سازگار است.
- پردازش سریع
- «اِس تی اِل» فعلا پرکاربردترین و رایج ترین فرمت برای چاپ سه بعدی است. میلیون ها فایل STL نیز برای دانلود رایگان در اینترنت در دسترس هستند | راهنمای دانلود مدل سه بعدی رایگان |.
معایب
- فقط می تواند داده های هندسی را ذخیره کند. داده های رنگ، بافت و متریال موجود نیستند.
- سطح جزئیات محدود است. برای مثال، سطوح منحنی تقریبی هستند.
- هر چه دقت چاپ فایل بیشتر باشد، حجم آن بیشتر می شود.
- ممکن است حفره ها و مثلث ها همپوشانی پیدا کنند چون فرمت فایل STL مستعد خطا است. توجه داشته باشید که با استفاده از ابزار تعمیر STL می توان عیوب را شناسایی و برطرف کرد (راهنمای نرم فزار مش میکسر). با این وجود، این کار برای افراد آماتور کمی وقت گیر و گیج کننده است.
- مقیاس ها و واحدها بخوبی مشخص نمی شوند.
- خطاپذیری نسبتا زیاد
OBJ File Format
فرمت فایل OBJ، که توسط WaveFront Technologies توسعه داده شده، ابتدا در طراحی گرافیکی به عنوان فرمت فایل مبادلهای معمولی استفاده می شد. با توسعۀ چاپ چندرنگ و چندمتریال، این فرمت فایل توسط صنعت چاپ سه بعدی مورد استفاده قرار گرفت.
از نظر محبوبیت، OBJ پس از STL در رتبۀ دوم قرار می گیرد. با این حال، برخلاف STL که فقط داده های هندسی را ذخیره می کند، OBJ می تواند داده های هندسی، رنگ، بافت و متریال را ذخیره کند. داده های رنگ در یک MTL (Material Template) همراهِ جداگانه ذخیره می شوند. یک فایل OBJ باید با فایل MTL مربوطه اش به اشتراک گذاشته شود تا امکان چاپ رنگی وجود داشته باشد.
یکی دیگر از ویژگی های اصلی فرمت OBJ این است که به شما امکان می دهد روش کدگذاری هندسۀ مدل را انتخاب کنید، یعنی میتوانید با استفاده از اشکال مختلفی مانند چندضلعی و چهارضلعی، و نه فقط مثلث، سطوح را پوشش دهید. همچنین می توانید از روش های پیشرفته تر و دقیق تری مانند منحنی ها و سطوح دارای فرم آزاد استفاده کنید. این کار به فایل OBJ اجازه می دهد که مدلها را با دقت بسیار بیشتری ذخیره کند.
مزایا
- ذخیرۀ دقیق داده ها.
- ذخیرۀ داده های مربوط به هندسه، رنگ، بافت و متریال.
معایب
- به اندازۀ STL محبوب نیست، به همین دلیل سازگاری محدودتری دارد.
- حاوی مقدار زیادی داده های پیچیده است. این امر به اشتراک گذاری و ویرایش فایل را وقتگیر می کند.
- داده های مربوط به رنگ و بافت در یک فایل جداگانه ذخیره می شوند.
AMF File Format
فرمت فایل چاپ سه بعدی AMF (Additive Manufacturing File) نسخۀ بروز شدۀ فرمت STL در نظر گرفته می شود. این فرمت از سال ۲۰۱۳ توسط ASTM (انجمن مواد و آزمون آمریکا) به طور انحصاری برای تولید افزایشی یا Additive Manufacturing که همان مفهوم ۳D Print را میدهد، توسعه یافت تا محدودیت های فایل STL را از میان بردارد.
همانند STL، فرمت AMF داده های هندسی را با استفاده از بافت مثلثی ذخیره می کند. با این حال، مثلث ها در AMF میتوانند خمیده شوند و در نتیجه داده های دقیق تری را ارائه دهند. این امر همچنین باعث اندازۀ فایل بسیار کوچک تر می شود چون برای نمایش دقیق سطوحِ منحنی به تعداد مثلث های کمتری نیاز است.
همچنین، فایلهای AMF می توانند داده های مربوط به رنگ، بافت، متریال، تکرار، جهتدهی، شبکه و همچنین اَبَرداده ها (Metadata) را ذخیره کنند. این امر باعث می شود که فرمت AMF از نظر فنی بسیار برتر از STL باشد.
مزایا
- می تواند تمام داده ها و اَبَرداده های ممکن در مورد مدل را ذخیره کند.
- می تواند مقیاس را در واحدهای مختلف مشخص کند.
- کیفیت چاپ خوبی ارائه می کند.
- احتمال خطای پایینی دارد.
- اندازۀ فایل کوچک است.
معایب
- کدها به زمان پردازش بیشتری نیاز دارند.
- روند پذیرفته شدن بین سازندگان و مصرف کنندگان کند است.
۳MF File Format
پس از تجزیه و تحلیل کاستی ها و با توجه به پذیرش کند فرمت AMF، برخی از بزرگ ترین نام ها در صنعت پرینت سه بعدی مانند Autodesk، ۳D Systems، Stratasys، HP و Microsoft گرد هم آمدند تا نهادی به نام کنسرسیوم ۳MF را تشکیل دهند. این نهاد فرمت چاپ سه بعدی ۳MF را توسعه داد که شباهت زیادی به AMF دارد اما بسیار پذیرفته شده تر از آن است.
نفوذ صنعت و پایگاه مشتریان گستردۀ شرکتهای کنسرسیوم ۳MF، و همچنین عملکرد فرمت چاپ سه بعدی ۳MF، باعث پذیرش گستردۀ آن شده است.
۳MF تمام خصوصیات فنی AMF را دارد. مثلا از مثلث های دارای انحنا برای کدگذاری هندسۀ مدل استفاده می کند، همچنین میتواند داده های رنگ، بافت، متریال و جهت را ذخیره کند و بسیار دقیق است.
به منظور آسان سازی توسعه و اصلاح، داده ها در فرمت ۳MF بصورت قالب XML هستند (همانند فرمت AMF) که قابل خواندن و درک برای انسان است (برخلاف کد نامفهوم باینری).
فایل های ۳MF عمدتاً بدون خطا هستند و آماده برای چاپ در نظر گرفته می شوند، چیزی که در چاپ سه بعدی بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
مزایا
- محبوبیت رو به رشدی دارد و با استاندارد ده ها شرکت مطرح جهانی سازگاری دارد.
- داده های هندسی را با دقت بسیار بالایی ذخیره می کند.
- می تواند تمام داده های مربوط به مدل را ذخیره کند.
- تمام داده ها، ابرداده ها و ویژگی ها را به صورت یک واحد ذخیره می کند.
معایب
- ممکن است در آینده اختصاصی شود.
جمع بندی فرمت اِی اِم اِف:
بعنوان ختم کلام این مقاله بیان میکنیم که متاسفانه یا خوشبختانه، اکثر مواقع همچنان مجبورید فرمت STL را برای هندسه های ساده و قطعات چاپی تک رنگ در نظر بگیرید.
اگر قصد چاپ رنگی قطعات ساده را دارید، OBJ یکی از گزینه های در دسترس است. با این حال، این واقعیت که داده های بافت و رنگ در یک فایل جداگانه ذخیره می شوند، اشتراک گذاری فایل های OBJ را دردسرساز می کند و خیلی به کارتان نمی آید.
فرمت های چاپ سه بعدی ۳MF و AMF از نظر فنی برترین فرمت ها هستند، چون هر دو اطلاعات را روی یک فایل ذخیره می کنند. آنها برای قطعات پیچیدۀ چندبخشی، چندرنگ و چندمتریال عالی هستند. این دو فرمت، همچنین به دلیل سهولتِ به اشتراک گذاری متمایز می شوند چون تمام داده ها و ابرداده ها در فایل های فشرده ذخیره میشوند. اگر نرم افزار سازگار را دارید (خیلی مسئله پیچیده ای نیست چون این فرمت با نرم افزار محبوب Cura و MeshMixer، سالید ورک … سازگاری دارد)، با خیال راحت به سراغ AMF بروید. در غیر این صورت، ۳MF گزینۀ ایمن تری است چون محبوب تر است و سازگاری بیشتری با نرم افزارهای مختلف دارد.
خب به پایان این مقاله رسیدیم؛ امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. پیشنهاد میکنیم برای آگاهی بیشتر از فرمت فایل AMF و ۳MF بین کاربران چاپگر سه بعدی، این مقاله را share کنید.
در پایان، یک سوال: نظرتان درباره amf چیست؟ اکنون که اطلاعات خوبی بدست آورده اید که دیگران از آن بی خبر هستند، آیا حاضرید که amf را جایگزین فرمت STL کنید؟! درباره این موضوع بنام خودتان در پایین صفحه کامنت بدهید.