» 3DPE » بررسی چاپگر سه بعدی Cube 3
cube 3d printer

بررسی چاپگر سه بعدی Cube 3

در این مقاله دستگاه پرینتر رومیزی «کیوب» ورژن 3 شرکت 3D Systems را نقد و آزمایش میکنیم؛ این برند در ایران نیز معروف میباشد. یک ضرب المثل قدیمی می گوید «هر چقدر پول بدهی، همان قدر آش می خوری» و همانطور که این ضرب المثل در اغلب شرایط درست است، در مورد پرینتر سه بعدی نیز صدق می کند!

ویژگیهای خوب، هزینه های بالایی دارند و اگر شما به پرینتری با اکسترودر دوگانه و صفحه نمایش لمسی نیاز دارید، باید بودجه بزرگی برای آن کنار بگذارید؛ البته مگر اینکه یک Cube 3 برای خود بخرید. این پرینتر که توسط شرکت 3D Systems طراحی شده، ویژگیهای برجسته ای دارد که با پرداخت کمتر از هزار دلار از آن شما خواهد شد.

تمجید و نفی درباره این چاپگر سه بعدی آنقدر زیاد است که آدم در درستی آنها تردید میکند، پس ما دست به کار شدیم تا Cube 3D Printer‌ را بی طرفانه در معرض آزمایش قرار دهیم.

نکته: مدل Cube 3 و CubePro طبق گفته سازنده آن دیگر تولید نمیشود و تنها متریال و پشتیبانی را شامل میگردد. اما به جهت شباهت ساختاری دستگاهها، این بررسی برای مدلهای دیگر نیز قابل تعمیم است.

ویژگی ها و مشخصات پرینتر3بعدی cube

پرینتر Cube 3 با قیمتی نسبتا پایین (میانگین 500 دلار)، دارای مشخصات فوق العاده ای است. به غیر از محفظه بسته و عالی، این پرینتر با اکسترودر دوگانه، حداکثر رزولوشن 70 میکرونی، ابعاد چاپ 15.25×15.25×15.25سانتیمتر، صفحه نمایش لمسی برای کنترل و ارتباط وای فای تجهیز شده است. شما این ویژگیها را به سختی می توانید در یک پرینتر سه هزار دلاری پیدا کنید، بنابراین دیدن چنین مشخصاتی در یک پرینتر که کمتر از 1000 دلار قیمت دارد شبیه سوار شدن روی اسب تک شاخ است.

نصب و راه اندازی cube 3

شرکت 3D Systems برند بسیار معروفی حتی در ایران است؛ این کمپانی سازنده اسکنر دستی سنس هم میباشد که در کشور ایران محبوب هستند. شرکت سازنده اساس ساخت Cube 3 را بر پایه کاربر پسند بودن در نظر گرفته است و می توانید این امر را به وضوح در فرآیند نصب آن که به طرز عجیبی ساده است مشاهده کنید. این دستگاه تقریبا زمانی که از جعبه خارج می شود آماده است و زمانی که شما آن را بوت می کنید، هر چیزی که شما به آن نیاز دارید از جمله کالیبره کردن و تنظیم سطح بستر چاپ را دارد. تمام کاری که باید بکنید فشار دادن چند دکمه بر روی صفحه نمایش لمسی است و همین!

احتمالا  سخت ترین بخشی که در کل فرآیند راه اندازی با آن مواجه می شوید وارد کردن رمز وای فای برای متصل کردن پرینتر به شبکه داخلی است. برای این کار باید طبق حروف الفبا دنبال WiFi بگردید و سپس اعداد یا کلمات رمز را وارد کنید. به نظر شما عجیب نیست؟ وارد کردن رمز، سخت ترین بخش کل فرآیند نصب و راه اندازی یک پرینتر سه بعدی است. این به تنهایی گویای خیلی چیزها است!

Extruder: Dual-extruder

Plate: Removable plate

HEATED PLATFORM: No

OPEN SOURCE: No

CAN YOU USE 3RD PARTY MATERIAL? No

ON-PRINTER CONTROLS: YES

Print Technology: Fused Deposition Modeling

TARGET AUDIENCE: beginner – intermediate

Build volume: 6x6x6 inches (15.25×15.25 x15.25 cm)

Layer thickness: 70 microns; fast mode: 200 microns

Printer control: Color touchscreen

Printable materials: ABS, PLA

FILAMENT DIAMETER: 1.75 mm

Power source: 230 V / 120 W

External dimensions (WHD): 13.2×13.5×9.5 inches (33.5×34.3×24.1 cm)

Weight: 17 lbs (7.7 kg)

Inputs: Wi-Fi, USB thumbdrive

Operating system supported: Windows 7 or later, Mac OS 10.8 or late

فیلم عملکرد کالیبراسیون هوشمند بستر چاپ

مشاهده فیلمهای پرینتر3بعدی Cube

کیفیت ساخت و طراحی پرینتر کیوب

بسیاری از چاپگرها تمام ساختار داخلی و قطعات خود را بدون پوشش به معرض دید گذاشته اند ولی شرکت 3D Systems به جای این که بگذارد تسمه، موتور و چرخ دنده های پرینتر را ببینید، همه چیز را در یک محفظه بسته پلاستیکی عالی جاسازی کرده و با این کار به دستگاه ظاهری تمیز، براق و دعوت کننده داده است. اگر حس زیبایی شناسی برای شما مهم است، حتما این پرینتر را در نظر داشته باشید.

شاید احساس کنید که پلاستیک محفظه در برخی نقاط نازک و شکننده است اما خود پرینتر در مجموع بسیار مستحکم و خوش ساخت است. من چندین بار مجبور شدم که پرینتر Cube 3 را از محل کار به خانه منتقل کنم و هر بار آن را با دست بلند کردم و بازویم را دور بدنه آن گرفتم. همه اجزای پرینتر در محفطه محصور و ایمن هستند بنابراین هیچ نگرانی از بابت شکستگی و خرابی نداشتم، حتی زمانی که بسته ای غیر از پرینتر هم دستم بود و تازه سوار اتوبوس هم بودم.

فیلم نحوه تعویض کاتریج پرینتر

همچنین شرکت 3D Systems تعدادی ویژگیهای کوچک دیگر نیز به طراحی آن اضافه کرده که استفاده از «کیوب 3» را خوشایند تر میکند مانند سیستم جمع آوری فیلامنت اضافه، بستر چاپ قابل جداشدن و سیستم سریع تغییر فیلامنت. اما بعضی از این ویژگیها توفیق اجباری هستند: به عنوان مثال سیستم تغییر رول فیلامنت را در نظر بگیرید:

فیلامنت Cube 3 PLA در رولهای عالی و از پیش آماده عرضه می شود که به را حتی در کنار دستگاه قرار می گیرد و با یک چرخش ساده به اکسترودر چفت می شود. این قضیه باعث میشود که قرار دادن فیلامنت در دستگاه مثل آب خوردن راحت باشد اما از سمت دیگر به این معنی است که شما نمی توانید از هیچ فیلامنتی غیر از محصولات شرکت 3D Systems استفاده کنید که این موضوع در ایران دردسر ساز است.

فیلم نحوه تنظیم چاپ دو رنگ Cube

این دقیقا شبیه مشکلی است که با پرینترهای دو بعدی داریم، به محض این که پرینتر را میخرید متوجه میشوی که دستگاه تنها با کارتریجهای مخصوصی که خیلی هم گران است کار می کند. بگذریم؛ همگی، میانگین قیمت یک رول فیلامنت PLA یا ABS مارکهای معمول را در ایران میدانیم که همانها هم برای ما گران است چه برسد به هر یک از این فیلامنتهای شیک و البته کارآمد 3D Systems که چیزی حدود 50 دلار برای شما خرج بر می دارد و در ایران اصلا هم پیدا نمیشود.

کنجکاوی بیشتر: بررسی چاپگر سه بعدی Ultimaker با MakerBot

فیلم معرفی کاتریج PLA و ABS پرینتر Cube

یکی دیگر از ویژگیهایی که دو لبه خوب و بد دارد، بستر چاپ اتصال مغناطیسی است؛ نبودن گیره ها، برداشتن بستر چاپ را بسیار راحت کرده است و به همین دلیل جدا کردن جسم پرینت شده از بستر نیز ساده تر از قبل اتفاق می افتد. اما با این وجود، نکته منفی اینجاست که این بستر گرم شونده نیست و ایمنی آن نیز به اندازه بسترهای گیره دار بالا نیست (یعنی با فیلامنت پرمشقت ABS سازگار نیست).

ما در آزمایشمان با پرینتر Cube 3 به دو مشکل برخورد کردیم و می شود گفت که اولی به دلیل حرکتهای بسیار آرام بستر چاپ بر روی لنگر مغناطیسی زیرین اتفاق افتاد و مشکل دوم هم این بود که به دلیل نداشتن سیستم گرم شونده، فیلامنت به خوبی به بستر نمی چسبید. البته این مشکلات در همه پرینتها اتفاق نمی افتد اما به اندازه ای هست که جای نگرانی داشته باشد و باید در نظر گرفته شود.

فیلم چسب بستر چاپ

آخرین مورد که البته کم اهمیت نیست مربوط به ارتباط شبکه میشود. دستگاه Cube 3 می تواند از طریق «وای فای» به کامپیوتر شما متصل شود که این فوق العاده است اما نسبت به سطح پیچیدگی مدلی که می خواهید به پرینتر ارسال کنید، پروسه انتقال ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد (آنهم با اینترنت لاک پشتی ایران). ارسال مدل‌های پیچیده شما را پیر می کند و مدل‌های بسیار ساده هم چند دقیقه ای زمان میبرد! ارتباط از طریق WiFi فوق العاده است اما در اکثر اوقات، کند بودن آن آزار دهنده است.

با در نظر گرفتن همه اینها، باید بگویم با این که طراحی Cube 3 کامل و عالی نیست اما نکات مثبت آن به نکات منفی اش می چربد و برای کاربران خانگی ایده آل میباشد.

رابط کاربری و نرم افزار Cube 3DPrinter

با داشتن صفحه نمایش لمسی و تنها یک دکمه، کنترل Cube 3 طبیعتا باید برای کسانی که از گوشی های هوشمند استفاده می کنند بسیار راحت باشد، که در این مورد می توان گفت برای همه راحت است.

اما نرم افزار اسلایسری که باید از آن استفاده کنید وحشتناک است؛ اغلب افراد مبتدی معمولا  هنگام بررسی پرینترهای سه بعدی، چندان به نرم افزارها توجه نمیکنند؛ چون خودشان به یک اسلایسر عادت دارند یا بعدا دنبال آن میگردند اما این نرم افزار پیش فرض «کیوب» آنقدر بد بود که باید راجع به آن صحبت کرد!

کنجکاوی بیشتر: جوزف پروسا بنیانگذار چاپگرهای سه بعدی Prusa

بر خلاف اکثر پرینترهای سه بعدی که طوری طراحی شده اند که با برنامه های اوپن سورس مانند Cura و Simplify3D و Slic3r کار کنند، Cube 3 تنها با نرم افزار مخصوص خود به نام Cubify کار می کند! این اتفاق لزوما بد نیست و قطعا Cube 3 تنها پرینتری نیست که نرم افزار مخصوص خود را دارد اما متاسفانه برنامه ای که برای این پرینتر در نظر گرفته شده دردسر ساز است؛ شبیه برنامه های مسخره ای میماند که همراه با دستگاه‌های چندکاره پرینتر/ اسکنر/ کپی ارائه می شود. ظاهر آن خوب است ولی به خوبی کار نمی کند و اگر بخواهیم راحت بگوییم کار با آن خسته کننده است.

عملکرد آن در کارهای پایه ای مانند اتصال به پرینتر، افزودن فایل STL، تغییر تنظیمات پرشوندگی و غیره به حد کافی ساده است اما عملا هیچ کنترل کاربری پیشرفته ای ندارد و برخی چیزها هم به درستی کار نمی کنند.

برای نمونه، زمانی که شما یک فایل STL را در حالت «Shelf» بارگذاری می کنید، پرینتر تنها در 50 درصد موارد آن را قبول می کند. در 50 درصد دیگر پیغام ایرادی به شما نشان داده می شود به این مضمون که مدل با پرینتر کار نمی کند و برای نتیجه بهتر باید آن را دوباره تنظیم کنید. این قضیه خیلی آزار دهنده است و برای ما در چندین کامپیوتر متفاوت اتفاق افتاد. عجیب تر از همه این که اگر پیغام را نادیده بگیرید پرینتر به خوبی کار را انجام می دهد!

از طرف دیگر، فایل های STL به خوبی بارگذاری می شوند اما برنامه به ما اجازه ذخیره کردن تغییرات را نمی داد و در نتیجه پرینت کردن با تنظیمات دلخواه را تقریبا غیر ممکن می کرد. این اتفاق به دفعات برای ما پیش آمد و تنها راه رفع آن این است که برنامه را ببندید، دوباره باز کنید و مجددا امتحان کنید. بعضی مواقع درست می شود و گاهی هم نمی شود که این نیز آزار دهنده است.

عجیب است اما اگر 3D Systems بخواهد با این نرم افزار عقب مانده پیش برود، آنها یک پرینتر توانمند کوچک و ارزان خواهند داشت که که البته نرم افزار آن مانع کارایی درستش می شود.

عملکرد چاپ Cube 3

اگر بخواهیم عملکرد چاپ Cube 3 را در یک عبارت خلاصه کنیم، می شود گفت «بدک نیست». پرینت این دستگاه به هیچ عنوان دقت و جزئیات پرینترهای خیلی خوب را ندارد و اجسامی که توسط آن تولید می شوند بسیار عالی نیستند، اما ویژگی هایی دارد که معمولا نمیتوانید در پرینتر هایی با این رنج قیمت پایین پیدا کنید:

برای شروع می گوییم که این دستگاه دو اکسترودر دارد و بنابراین می توانید به صورت همزمان با دو رنگ یا دو متریال پرینت کنید. این امر به دو دلیل فوق العاده است: اول این که به شما اجازه می دهد با یک بار پرینت، مدل را در دو رنگ چاپ کنید. دوم این که امکان دارید که مدلی را با یک متریال پرینت کنید و پرینت ساپورت ها را با فیلامنت بی نظیرِ محلول در آب 3D Systems انجام دهید؛ این یعنی نیازی نیست که شما نیم ساعت زمان را صرف جدا کردن ساپورت ها و تمیز کردن مدل کنید. تنها کاری که باید بکنید این است که مدل پرینت شده را در داخل یک ظرف آب غرق کنید تا ساپورت ها خود به خود در آب حل شوند.

با این که Cube 3 اکسترودر دوگانه دارد، عملکرد چاپ آن کمی با حد مناسب فاصله دارد. نرم افزار Cubify به شما تنها دو گزینه پرینت با ضخامت لایه 200 میکرون یا 70 میکرون را میدهد. پس شما باید بین پرینت «سریع و بی دقت» یا «کند و دقیق» یکی را انتخاب کنید. برای این که منصفانه نگاه کنیم باید بگوییم که این انتخاب را در همه پرینترهای سه بعدی باید انجام دهید اما Cube 3 به شما گزینه وسط و متعادل نمی دهد؛ اگر می خواهید با ضخامت لایه گذاری 100 میکرون پرینت کنید، نمی توانید!

3d print

سرعت و رزولوشن چاپ مناسب هستند اما پرینت جزئیات خیلی دقیق مشکل ساز است؛ زمانی که به وسیله پرینت مدل چالش برانگیز 3D Benchy را با این دستگاه امتحان کردیم در تمام طول و عرض آن حدود 200 میکرون کمبود وجود داشت؛ راستش این است که شما با چشم غیر مسلح نمی توانید آن را تشخیص دهید و اگر می خواهید گلدان و جاشمعی برای خانه تان پرینت کنید اصلا برایتان مهم نخواهد بود ولی اگر نسبت به دقت چاپ خیلی حساس هستید؛ فرضا خدمات پرینت سه بعدی قطعات صنعتی را در نظر بگیرید (که مسلما فواصل میلیمتری هم تاثیرگذارند) با مشتریان وسواسی خود دچار جنگ اعصاب میشوید، پس این پرینتر را برای این کارها نباید بخرید.

3d print

مهم ترین مشکلی که در کار با Cube 3 با آن برخورد کردیم، خراب شدن پرینت به دفعات زیاد بود؛ هیچ تفاوتی هم نداشت زمانی که چندین بار دستگاه را از قبل کالیبره کردیم. اگر به خوبی از چسب روی بستر چاپ استفاده نکنید، لایه اول با قدرت کافی به بستر سرامیکی نمیچسبد و این باعث خرابی پرینت می شود.

اما حتی وقتی که به خوبی چسب را روی بستر اعمال کردیم باز هم با همان مشکل برخورد کردیم که یعنی مشکل دیگری وجود دارد. نمی توانیم با اطمینان بگوییم که این ایراد به دلیل نبودن بستر گرم شونده است یا این حقیقت که بستر بر روی لنگر مغناطیسی به آرامی تکان میخورد، اما چیزی که مشخص است این است که ما بارها با خرابی پرینت در Cube 3 روبرو شدیم و نتوانستیم تشخیص دهیم که مشکل دقیقا از کجاست.

نگهداری، قابلیت تعمیر  و قابلیت ارتقا

فیلم نحوه جداسازی قطعه بستر چاپ

یکی از چیزهایی که ما در مورد Cube 3 دوست داشتیم نگهداری راحت از آن است. شرکت 3D Systems روی این مسئله فکر کرده است و این به خوبی خود را نشان می دهد. سیستم تعویض سریع فیلامنت کار نگهداری را راحت می کند و همچنین بستر چاپ مغناطیسی برای تمیز کردن به راحتی جدا می شود.

این دستگاه یک ظرف ضایعات دارد که به صورت خودکار فیلامنتهای اضافه را جمع می کند و همینطور یک سیستم کالیبراسیون اتوماتیک که با فشار دادن چند دکمه همه چیز تنظیم میشود؛ مهم نیست درمورد این دستگاه چه فکری میکنید، نگهداری و مراقبت از Cube 3 بسیار ساده است.

نکته:‌ پرینتر Cube طراحی کاملا بسته ای دارد که باز کردن اجزا را بسیار دشوار میکند و اگر کسی باعث اختلال درونی پرینتر شود، احتمالا نمی تواند آنرا به حالت آکبند اولیه برگرداند (پس جوگیر نشوید و با آچار به جان دستگاه نیفتید). در ضمن نمی توانید آنرا چندان ارتقا دهید؛ این دستگاه برای بروزرسانی و افزودن تجهیزات جانبی طراحی نشده است (پلتفرمی کاملا غیراوپن سورس). فقط می توانید نرم افزار و firmware  آنرا به روز کنید که ما امیدواریم 3D Systems هر چه سریع تر نسخه های جدیدتری را ارائه کند.

جمع بندی بررسی چاپگر «کیوب»

پرینتر سه بعدی Cube 3 به خاطر طراحی عالی و ویژگیهای مفیدش امتیاز خوبی می گیرد اما قابل اطمینان نبودن آن در اهداف کاملا حرفه ای و نرم افزار اسلایسینگ خسته کننده اش، استفاده آنرا دشوار کرده است. این دستگاه برای افراد مبتدی تا متوسط که به دنبال یک راه ساده و غیر تکنیکی برای شروع پرینت سه بعدی میگردند گزینه ای کاملا مناسب میباشد، اما کاربران حرفه ای که به دنبال کیفیت چاپ بالا و گزینه های پیشرفته پرینت هستند و هدفشان خدمات دهی و موارد تخصصی فنی است، عاقلانه ترین کار جستجوی مدلهای حرفه ای شرکتهای دیگر خواهد بود.

لازم به ذکر است که اگر اصرار شدیدی دارید که در ایران از برندی خارجی دستگاه چاپگر3بعدی تهیه کنید که کارکرد کاملا ساده ای داشته باشد و دردسر دستگاههای بی کیفیت ولی ارزان چینی را نداشته باشد، مدلهای Cube یکی از پرآپشن ترین چاپگرهایی است که می توانید با کمتر از 1000 دلار بخرید (البته تا زمان نگارش این مطلب)؛ پس با همه ایرادات مثل ناسازگاری نرم افزاری و نبود رول فیلامنت خاص آن در ایران، مطمئن باشید بابت هزینه‌ای که میپردازید، دستگاه نسبتا خوبی تحویل خواهید گرفت که مناسب خانه و سرگرمی است. ولی توقع کار حرفه ای و مداوم با این چاپگر نازک نارنجی نداشته باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست
پیمایش به بالا
telegram

مشاوره خرید و پشتیبانی مشتریان

واتس اپ phone تماس تلفنی چت آنلاین چت آنلاین