در قسمت اول مجموعه آموزشی Repetier Server درباره نحوه نصب و پیکربندی اولیه این نرم افزار کنترل از راه دور پرینتر سه بعدی، توضیحات جامعی دادیم. در این قسمت به معرفی اپلیکیشن موبایلی «ریپیتیر سرور» و همچنین تنظیمات موسوم به Global Setting میپردازیم.
پرینت سه بعدی جالب است اما همیشه نیاز به زمان دارد و هیچ کس دوست ندارد وقت خود را با نشستن کنار پرینتر بگذراند. اینجا است که اپلیکیشن Repetier-Information وارد صحنه می شود (این اپلیکیشن برای دستگاه های اندروید و iOS موجود است). این اپلیکیشن گزارش های دلخواه از وضعیت پرینت را با پیغامی سریع و رایگان به گوشی یا تبلت شما ارسال می کند.
Repetier Informer Application
هدف این اپلیکیشن این است که شما بتوانید پیامهای مهمی را از سمت نرم افزاری مانند Repetier Host که روی کامپیوترِ متصل به اینترنت شما نصب شده، روی گوشی یا تبلت خود دریافت کنید.
نرم افزار تمام پیام ها را به گروه تعیین شده ارسال می کند. تمامی اعضای گروه پیام های مشابهی دریافت می کنند، پس می توانید پیام ها را هم روی گوشی و هم روی تبلت خود دریافت کنید. اپلیکیشن شما می تواند عضوی از چند گروه باشد.
هر گروه یک شناسه منحصر به فرد دارد که بین فرستنده و یک یا چند گیرنده به اشتراک گذاشته می شود. در نرم افزاری که پیام را ارسال می کند، باید گروه مخاطبان مشخص شده باشد.
ساخت یک گروه جدید
- به آدرس Setup > Groups بروید
- نام یک گروه جدید را وارد کنید
- روی Create new group کلیک کنید
- حالا در زیرِ Assigned groups می توانید گروه ساخته شده را پیدا کنید. شناسه گروه شما چیزی شبیه به این خواهد بود:
2ITTM-PTM80-WVMFS-D4LLC-IV5J5
اضافه کردن به گروه موجود
- به آدرس Setup > Groups بروید
- در بخش add to existing group شناسه گروهی را وارد کنید که می خواهید پیام هایش را دریافت کنید
- روی دکمه Assign group بزنید
ارتباط با نرم افزار فرستنده
Repetier Host
هر برنامه ای که از Repetier Informer API پشتیبانی کند، می تواند برای ارسال پیام استفاده شود. اینجا نمونه ای برای چگونگی ارتباط با Repetier Host می آوریم:
- Repetier Host را اجرا کنید
- مسیر Config > Preferences > Push- Messages را دنبال کنید
- Active Push- Messages را تیک بزنید
- Host Name خود را وارد کنید. این عنوان به پیام های ارسالی اضافه می شود.
- شناسه گروهی را که ساخته اید در بخش Informer Group وارد کنید
- روی دکمه Test بزنید تا به صورت آزمایشی برای تمام اعضای گروه پیامی ارسال شود
برای برنامه های دیگر نیز به همین روش عمل می شود.
Repetier Server
Repetier Server از نسخه 0.50 به بعد Repetier Informer را پشتیبانی می کند.
- Repetier Server را اجرا کنید.
- مسیر Global Setting > Push Message را بروید.
- سوئیچ Active Push Messages را روی On قرار دهید.
- . شناسه گروهی را که ساخته اید در بخش Informer Group وارد کنید.
- روی دکمه Send Text Message بزنید تا به صورت آزمایشی برای تمام اعضای گروه پیامی ارسال شود.
نحوه مدیریت پرینتر با Repetier Server از طریق مرورگر
در سمت راست بالای پنجره، روی علامت چرخ دنده کلیک کرده و Push Messages را انتخاب کنید تا تنظیمات آن را نجام دهید. در اینجا باید نام گروهی را وارد کنید که قبلا در اپلیکیشن خود ساخته اید و همینطور می توانید از بین اتفاقات زیر انتخاب کنید که برای کدام یک به شما پیغام داده شود:
- پایان پرینت
- شروع پرینت
- توقف پرینت
- لغو پرینت
- اشکال در سرور
Printing Costs
با استفاده از Repetier Server می تواند محاسبه کنید که یک پرینت چقدر هزینه در بر دارد. در سمت راست بالای پنجره، روی علامت چرخ دنده کلیک کرده و مسیر Global Setting -> Pricing Costs را بروید تا تنظیمات مربوطه را انجام دهید.
در اینجا می توانید واحد پول مورد استفاده، کارمزد (برای استفاده های حرفه ای) و هزینه های ساعتی (مانند قیمت برق، شارژ ساعتی و غیره) را وارد کنید. سپس می توانید به هر تعداد که می خواهید انواع فیلامنت را وارد کرده و برای هر کدام قیمتِ هر سانتی متر مکعب و وزنِ هر سانتی متر مکعب را مشخص کنید.
Connectivity
API Key
با استفاده از API Key که در بخش Global Setting قرار دارد شما می توانید به طور کامل به سرور دسترسی داشته باشید. این گزینه به سرورها اجازه می دهد که با یکدیگر در ارتباط باشند یا بتوانند با نرم افزار های دیگر ارتباط پیدا کنند بدون این که نیازی به وارد کردن نام کاربری و گذرواژه وجود داشته باشد. آن را مخفی نگه دارید و یا اگر فکر می کنید که در معرض خطر است آن را تغییر دهید. برای تغییر API Key روی Replace with new API کلیک کنید.
اگر نمی خواهید دسترسی کامل به سرور بدهید، از API Key برای یک کاربر در User Profiles استفاده کنید. در اینجا سرور حقوقی را به عنوان کاربرِ انتخاب شده می دهد.
Alternative Server
اگر سرور شما بر روی یک دستگاهِ کند اجرا می شود، شاید استفاده از یک CPU مجزا به عنوان نماینده یک Repetier Server دیگر در یک کامپیوتر دیگر مفید باشد. نیازی نیست که دستگاهِ دیگر برای پرینتر پیکربندی شده باشد. تنها چیز لازم، کار کردن آن است. پس اگر کامپیوتری دارید که کار می کند، شاید بد نباشد که آن را به لیست اضافه کنید. اگر هیچ سرور دیگری در این لیست قابل دسترسی نباشد، سرور تلاش می کند آن را به صورت محلی اجرا کند.
برای افزودن یک Repetier Server جدید، روی دکمه Add کلیک کرده و یک نام، API Key، یک IP Address و پورت را وارد کنید و سپس دکمه Apply Changes را فشار دهید.
User Configuration
چرا باید کاربر اضافه کنیم
Repetier Server دارای یک بخش مدیریت کاربری است که به کاربران حقوق و اجازه های خاص قانونی می دهد. کسانی که به تنهایی و تنها در شبکه خانگی از Repetier Server استفاده می کنند، نیازی به مدیریت کاربری ندارند. اما اگر شما می خواهید که از مکان های مختلف و از طریق اینترنت به Repetier Server دسترسی داشته باشید حتما باید یک حساب کاربری بسازید، در غیر اینصورت هکر ها می توانند به سرور شما دسترسی پیدا کنند.
اولین کاربر به عنوان کاربر اصلی شناخته می شود و تمام حقوق و اجازه ها را دارد. کاربر هایی که پس از آن ساخته می شوند دارای اجازه های تعیین شده ای هستند، برای مثال آنها نمی توانند تنظیمات پرینتر را تغییر دهند.
ADD a User
در سمت راست بالای پنجره، روی علامت چرخ دنده کلیک کرده و User Profile را انتخاب کنید. برای اضافه کردن کاربر جدید + Create User را بزنید. تنها باید یک نام کاربری و یک گذرواژه بسازید و اجازه های لازم را تیک بزنید و سپس روی Create User کلیک کنید. اولین کاربری که ساخته می شود تمام اجازه ها را خواهد داشت.
پس از این که یک کاربر ساختید، برای دسترسی به Repetier Server باید وارد حساب شوید.
API Key
هر کاربری یک API Key دارد. با داشتن API Key می توانید به سرور دسترسی پیدا کرده و از حقوق مشخص شده برخوردار شوید. پیشتر گفتیم که از این مورد برای ارتباط بین سرور ها و یا افزودن ارتباط با یک نرم افزار بدون نیاز به رمز استفاده می شود. آن را مخفی نگه دارید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید. برای تغییر API Key روی دکمه Edit بزنید و بعد Create new Key را فشار دهید.
Password Forgotten
در صورتی که گذرواژه کاربری را فراموش کردید، اگر کاربر دیگری با اجازه پیکربندی وجود داشته باشد، می توانید آن را دوباره راه اندازی کنید. به عنوان آخرین گزینه مراحل زیر را دنبال کنید:
- Repetier Server را متوقف کنید (در مرحله نصب توضیح داده شده)
- این فایل را در این آدرس پاک کنید: storagedirectory/database/user.sql
- Reperier Server اجرا کنید
Access the Server from Everywhere
دسترسی به دستگاه در هر جا کمی پیچیده است، به خصوص اگر قبلا آن را انجام نداده باشید. ابتدا باید مطمئن شوید کامپیوتری که سرور را اجرا می کند همیشه یک آدرس IP یکسان دارد. شما می توانید به دستگاه یک آدرس IP ثابت و استاتیک بدهید و یا به سرور DHCP خود یاد بدهید که همیشه یک آدرس IP مشابه به آن بدهد.
برای این کار، سرورهای DHCP می توانند یک آدرس IP را به آدرس MAC کامپیوتر وصل کنند. شما می توانید MAC را در تنظیمات شبکه پیدا کنید. در سیستم های لینوکس، ifconfig یا ip addr به شما تنظیمات و آدرس MAC را نشان می دهد.
برای کسانی که هنوز نمی دانند سرور DHCP کجاست، بهتر است بگوییم که معمولا بخشی از روتر شبکه شما است که شما را به اینترنت وصل می کند. شما باید این مرحله را نجام دهید حتی اگرنمی خواهید دسترسی جهانی داشته باشید زیرا این کار برای دسترسی راحت شما به پرینتر و وب کم از داخل خانه و از طریق URL لازم است.
روتر شما تنها یک IP خارجی دارد، بنابراین معمولا امکان دسترسی هیچ دستگاهی از خارج وجود ندارد. در بیشتر روتر ها امکان انجام کاری وجود دارد که به آن ترجمه آدرس شبکه (network address translation) می گویند.
فرض کنیم که کامپیوتر سرور شما همیشه از آدرس IP داخلی 192.168.0.22 و از پورت 3344 استفاده می کند. حالا ما یک ورودی جدید در بخش NAT روتر اضافه می کنیم. می گوییم باید پورت 2000 را به 192.168.0.22:3344 نشان دهد.
حالا این امکان وجود دارد که شما IP خارجی را با پورت 2000 وارد کنید و بتوانید رابط کاربری سرور را ببینید. اگر وب کم دارید باید پورت ها را نیز بفرستید، در غیر این صورت نمی توانید وب کم را از مکان دیگری ببینید. به علاوه، شما باید تنظیمات URL وب کم را نیز در بخش پیکربندی انجام دهید.
اگر مثل اکثر مردم یک آدرس IP ثابت ندارید، هنوز دچار مشکل هستید. آدرس IP شما ممکن است هر لحظه تغییر کند و در نتیجه شما نمی توانید از خارج به آن متصل شوید. راه حل این مورد DynDNS است. این به سرور اجازه می دهد تا هر زمان که روتر IP جدیدی گرفت، آن را تغییر دهد.
اکثر روتر ها از DynDNS پشتیبانی می کنند. اما اگر پشتیبانی نکرد یا شما دنبال راه حل دیگری می گردید به آدرس http://duckdns.org سر بزنید. کار آنها رایگان است و آموزش برای پلتفرم های متفاوتی وجود دارد. بعد از اینکه موفق شدید DynDNS را تنظیم کنید، دارای یک url ساده هستید و تا زمانی که روتر شما روشن است و کامپیوتر فعال است، این url کار می کند. ممکن است به صورت
mycoolprinter.dyndns_vendor.org:2000
نشان داده شود. این نام از تنظیمات DynDNS می آید و 2000 پورتی است که NAT روتر باید روی آن تنظیم شود.
توجه: زمانی که یک پرینتر فعال شناخته شود، سرور به صورت خودکار به آن پرینتر وصل میشود. به این معنی که شما نمیتوانید از طریق نرم افزار های دیگری مانند Repetier Host به پرینتر وصل شوید. اگر قصد انجام این کار را دارید، پرینتر را غیر فعال کنید. زمانی که غیر فعال است، می توانید یک firmware جدید را بازگذاری کنید یا از یک نرم افزار دیگر استفاده کنید.
Printer Control
Navigation
در نوار Navigation شما می توانید به موارد زیر دسترسی داشته باشید:
- فِلِش های متقاطع: در اینجا می توانید صفحه نمایش کامل و نمایش عادی مرورگر را انتخاب کنید.
- پاکت نامه: در اینجا پیغام هایی مانند پایان یا توقف پرینت را دریافت می کنید. باید آنها را کلیک کردن روی دکمه قرمز پاک کنید. در حالتی که پیغام توقف آمده باشد، اگر دکمه قرمز را فشار دهید پرینت دوباره شروع به کار می کند.
- پرچم بریتانیا: اینجا می توانید زبان برنامه را تغییر دهید.
- ستون های افقی: اینجا می توانید لیستی از چاپ های در حال انجام را با زمان پرینت و نام و ستون های نشان دهنده فرآیند ببینید.
- چرخ دنده: از اینجا به پیکربندی اصلی، رجیستر نسخه حرفه ای، باز کردن منوی دستی و خروج از سیستم دسترسی دارید.
فضای بعدی در Navigation به شما امکان دسترسی سریع به Dashboard یا صفحات کنترل پرینتر را می دهد. به علاوه دکمه های روبروی پرینترها، حالت ارتباطی آنها را نشان می دهد و اگر پرینتی در حال چاپ باشد درصد انجام آن نیز نمایش داده خواهد شد.
Dashboard
اینجا نقطه ای است که شما می توانید نگاهی کلی و سریع به تمام پرینتر های فعال داشته باشید. در مورد هر پرینتر موارد زیر را می بینید:
- رنگ سرخط ها نشان دهنده وضعیت ارتباطی است (سبز= آنلاین، قرمز= آفلاین، خاکستری= غیر فعال، نارنجی= متصل ولی ارتباط قطع است)
- منوی Action به شما اجازه می دهد که پرینتر را فعال/غیر فعال کنید، تنظیمات پرینتر را دانلود یا جایگزین کنید و پرینتر را حذف کنید.
- نمودار حرارتی به شما دمای کنونی اکسترودر را نشان می دهد
- نوار فرآیند به شما درصد انجام شده و در حال انجام پرینت را نشان می دهد
- دکمه Control Printer شما را مستقیما به صفحه کنترل پرینتر می فرستد
3D Print
در این فضا شما می توانید G-Code های جدید را بارگذاری کنید و اطلاعاتی را در مورد G-Code های ذخیره شده ببینید. با کلیک کردن بر روی سرخط ها می توانید اطلاعات را به ترتیب صعودی و نزولی مرتب کنید.
روی علامت پرینتر کلیک کنید تا پرینت شروع شود. اگر کاری در حال انجام باشد، پرینتِ اضافه شده در صف انتظار قرار می گیرد
روی علامت چشم کلیک کنید تا یک پیش نمایش از G-Code ببینید
روی علامت تعجب کلیک کنید تا جزئیاتی مانند هزینه محاسبه شده را ببینید
زمانی که پرینتی در حال انجام است، شما می توانید نوار فرآیند را ببینید که دارای نشانگرهای ETA (ساعت و تاریخ آماده شدن) و ETE (زمان باقی مانده تا پایان) است. همچنین می توانید پرینت را متوقف یا لغو کنید.
اگر بیشتر از یک پرینت را شروع کنید، لیست انتظار پرینت ها را خواهید دید. بعد از این که یک کار تمام شد باید با فشار دادن دکمه، پرینت بعدی را شروع کنید.
G-Code Preview
اینجا می توانید پیش از آغاز پرینت G-Code ها را چک کنید. در حالت پیش نمایش همیشه یک لایه انتخاب شده را می بینید. از این راه حتی می توانیم G-Code های بزرگ را ببینیم که معمولا در RAM جا نمی شوند. در ضمن، سرور تنها لایه نمایش داده شده را دانلود می کند تا حجم تردد را کاهش دهد.
با استفاده از علامت L می توانید لایه ها را ورق بزنید یا با استفاده از – و + روی یک لایه متمرکز شوید.
با استفاده از علامت % دستورالعمل حرکت برای این لایه را می بینید.
وقتی روی G-Code کلیک می کنید می توانید G-Code کامل لایه حاضر را ببینید. برای برگشتن به حالت پیش نمایش روی 2D Preview بزنید.
Control
در این صفحه می توانید پرینتر خود را کنترل و تصویر کنید. سمت چپ بالای تصویر مختصات حال حاضر بستر را نشان می دهد. اگر در حال پرینت نباشید، می توانید سه نوار لغزنده را نیز ببنید که قابلیت تکان دادن سر پرینتر را دارند.
در سمت راست، چندین کنترل وجود دارد:
- فِلِش های متقاطع: زوم کردن دقیقا به اندازه بستر
- ذره بین منفی: کوچک نمایی
- ذره بین مثبت: بزرگ نمایی
- ذره بین خالی: از چرخ اسکرول برای زوم استفاده کنید
- علامت دو شاخه: اگر Software Power پشتیبانی شود و فعال باشد می توانید از این طرق برق اصلی را وصل و قطع کنید
- فِلِش های صلیبی: توضیح دقیق حرکت ها را نشان می دهد. اینجا می توانید سر پرینتر را به یک مختصات دقیق حرکت دهید
- علامت آرمیچر: موتور را خاموش می کند. هر حرکتی باعث روشن شدن دوباره موتور می شود.
- علامت خانه: محور انتخاب شده به مختصات اولیه بر می گردد.
- منوی Commands به شما G-Code های از پیش تعیین شده را نشان می دهد. با انتخاب یکی از آنها، G-Code ذخیره شده به پرینتر ارسال می شود.
Speed
با حرکت دادن نوار لغزنده دایره ای و یا با کلیک کردن روی عدد میانی آن، شما می توانید فورا سرعت را تغییر دهید.
سرعت نسبت به سرعت G-Code تعریف می شود، بنابراین 100 به معنی سرعت اصلی و 150 به معنی 50 درصد بالاتر از برنامه ریزی اصلی است. تغییر دادن سرعت، زمان محاسبه شده را به درستی تغییر نمی دهد.
اگر سرعت را تغییر دادید، نباید جریان را تغییر دهید. افزایش سرعت ممکن است باعث کاهش کیفیت پرینت شود.
Flow
با حرکت دادن نوار لغزنده دایره ای و یا با کلیک کردن روی عدد میانی آن، شما می توانید سریعا جریان را تغییر دهید.
جریان، مقدار فیلامنت اکسترود شده را تغییر می دهد. اگر متوجه شدید که اکستروژن به اندازه کافی انجام نمی شود، می توانید مقدار جریان افزایش دهید.
اگر دیدید که فیلامنت روی هم انباشته می شود باید مقدار جریان را کاهش دهید. معمولا، اسلایسر شما ضریب جریان مناسبی دارد، بنابراین همیشه روی 100% پرینت کنید. اگر سرعت را تغییر دادید، جریان را تغییر ندهید.
FAN
با حرکت دادن نوار لغزنده دایره ای و یا با کلیک کردن روی عدد میانی آن، شما می توانید فورا سرعت فن را تغییر دهید. اگر در حال پرینت باشید، ممکن است G-Code شامل دستوراتی برای کنترل فن نیز باشد که می تواند روی تنظیمات شما سوار شود. پایینِ نوار لغزنده سوئیچی وجود دارد که می توانید بدون تغییر مقدار، فن را خاموش یا روشن کنید.
در پایین می توانید ابزار گرمایشی را کنترل کنید و نمودار دما را ببینید. با حرکت دادن نوار لغزنده دایره ای و یا با کلیک کردن روی عدد میانی آن، شما می توانید فورا دما را تغییر دهید. هر ابزار گرمایشی دارای یک منو نیز هست. جایی که در آن می توانید دما را از پیش تعریف کنید، گرمایش را متوقف کنید و در مورد اکسترودر ها گزینه توضیح حرکت های Extrude & Retract نیز وجود دارد.
Console
بخش کنسول دسترسی مستقیم به firmware را به شما می دهد. با استفاده از Commands و سوئیچ ACK می توانید انتخاب کنید کدام بخش ارتباطی را می خواهید ببینید. شما همیشه پاسخ های Firmware را خواهید دید.
سوئیچ ACK پیش زمینه را فیلتر می کند که معمولا مورد استفاده نیست.
اگر سوئیچ Commands فعال باشد، شما می توانید تمام دستوراتی را که به پرینتر ارسال می شود ببینید.
سوئیچ Pause Log باعث توقف logging می شود تا زمانی که آن را غیر فعال کنید. این به شما اجازه می دهد تا آخرین خطوط ذخیره شده را ببینید.
پایین تر از سوئیچ ها محل دستورات ورودی وجود دارد. می توانید G-Code خود را وارد کنید و سپس دکمه اینتر را زده یا Send را فشار دهید تا دستورات تایید شوند. منوی Commands به شما امکان می دهد که متن از پیش تعیین شده را به firmware ارسال کنید.
Webcam
اگر یک وب کم را در تنظیمات پرینتر خود پیکربندی کرده باشید می توانید کارکرد پرینتر خود را از هر مکانی ببینید. شما می توانید از بین Motion JPG و Poll Images یکی را برای ذخیره سازی انتخاب کنید.
Printer EEPROM
اگر پرینتر شما Repetier- Firmware را اجرا می کند، می توانید بسیاری از گزینه های firmware را از صفحه EEPROM تغییر دهید. مسیر Setting -> Printer EEPROM را دنبال کنید. این گزینه تنها زمانی ظاهر می شود که پرینتر شما Repetier- Firmware را اجرا کند.
Print Logs
بعضی مواقع لازم است که بررسی کنیم دقیقا چه اتفاقی افتاده است. به همین دلیل سرور ارتباطات با پرینتر را ثبت می کند. ثبتِ استاندارد connected نام دارد. اگر پرینت در حال انجام دارید، ارتباطات در داخل یک فایل با نامِ مشابهِ پرینت ثبت می شود. شما در صفحه پرینتر و از طریق Setting-> Print Logs می توانید به آمار ثبت شده دست پیدا کنید.
با این آمار ثبت شده، پیدا کردن آماری که شامل ارتباط مد نظر شما است راحت تر می شود. تعداد آمار ثبتی حداکثر 5 است و بنابراین اگر به حداکثر برسد و آمار جدید ثبت شود، آمار قدیمی تر به صورت خودکار حذف می شوند.
آماری که در لحظه در حال ثبت شدن هستند پیش از این که نام بگیرند با علامت مداد نشان داده می شوند. برای دیدن آمار ثبت شده باید آن را دانلود کنید و از طریق یک برنامه ادیت نوشتاری جداگانه آن را ببینید.
فایل نوشتاری به وسیله unix درست شده بنابراین شما به یک برنامه ویرایشگر متنی نیاز دارید که توانایی کار با آن را داشته باشد (NotePad ویندوز کار نمی کند ولی WordPad مناسب است).
Advanced Themes
Calling External Commands
برخی مواقع این که بتوانیم دستوراتی خارجی را از رابط web دریافت کنیم مفید است. برای مثال اگر شما سرور را از طریق Raspberry PI اجرا کرده اید و می خواهید آن را ببندید، این کار بدون باز کردن یک ترمینال ssh راحت تر است.
برای این کار می توانید منوی سمت راست بالا را با دستورات اضافی گسترش دهید. از طرف دیگر ممکن است بخواهید دستوراتی را در نقاط خاصی از پرینت اعمال کنید. به این ترتیب سرور دارای دستور @execute است که اجازه می دهد با یک برنامه خارجی تماس داشته باشید.
به دلایل امنیتی ارسال دستورات دلبخواهی غیر ممکن است. به جای آن می توانید یک فایل extcommands.xml بنویسید و در زیرمجموعه بانک اطلاعاتی شما و در داخل دایرکتوری ذخیره سازی شما قرار می گیرد.
در پایین نمونه هایی از این کد ها را می بینید. پس از اضافه کردن یا تغییر دادن فایل، باید سرور را راه اندازی مجدد کنید. مطمئن شوید که فایل شما درست و معتبر است.
Server Commands
گاهی اوقات ممکن است بخواهید اقداماتی را در موقعیت های خاص G-Code اعمال کنید. برای این کار، می توانید دستورات سرور را به داخل کد اضافه کنید. دستورات سرور (Server Commands) با @ یا ;@ شروع می شوند. اگر کد بدونِ سرور هم باید کار کند از نشانه دوم استفاده کنید. در غیر این صورت به عنوان یک کامنت ساده مدیریت شده و نادیده گرفته می شود. همچنین می توانید این دستورها را از console panel ارسال کنید.
@pause some text
از این برای توقف یک موقعیت از پیش تعیین شده استفاده کنید. می توانید نوشته ای به آن اضافه کنید و دلیل توقف را ذکرکنید. اگر Push Message برای توقف فعال باشد، شما پیغامی را در گوشی خود دریافت می کنید.
@message some text
پیغام را در صف پیغام ها قرار می دهد. برای دانستن زمان بندی مفید است.
@pushmessage some text
اگر push message برای text فعال باشد پیغامی ارسال می شود
@execute cmd param1 param2
اگر یک extcommands.xml را به همراه توضیح اجرایی داشته باشید، می توانید با @execute آن را اجرا کنید. پارامتر های اضافی تنها در صورتی افزوده می شوند که در extcommands.xml اجازه آن وجود داشته باشد.
@isathome
موقعیت فعلی را به عنوان مختصات خانه قرار می دهد. اگر هنوز پرینتر شما نقطه قرارگیری پایانی ندارد کارایی دارد.
@kill
این دستور تلاش می کند تا پرینتر را با تغییر سیگنال DTR/RTS راه اندازی مجدد (restart) کند. همه پرینترها از این طریق کار نمی کنند.
رفرنس انگلیسی دستورات Gcode نرم افزار Repetier
نکته: این بخش جزء تنظیمات پیشرفته میباشد و دستکاری اشتباه اسکریپتهای جی کد، باعث صدمه شدید یا خطای چاپ دستگاه شما میشود.
راهنما: پس از هر کد دستوری، توضیح انگلیسی در زیر آن آمده است. جهت راهنمای فارسی «G-code» مقاله «مرجع آموزشی جی کد» را مطالعه فرمایید.
G0 X Y Z E F
Coordinated Movement X Y Z E, S1 disables boundary check, S0 enables it
G1 X Y Z E F
Coordinated Movement X Y Z E, S1 disables boundary check, S0 enables it
G4
Dwell S or P
G20
Units for G0/G1 are inches.
G21
Units for G0/G1 are mm.
G28
Home all axis or named axis.
G29 S<0..2>
Z-Probe at the 3 defined probe points. S = 1 measure avg. zHeight, S = 2 store avg zHeight
G30 P<0..3>
Single z-probe at current position P = 1 first measurement, P = 2 Last measurement P = 0 or 3 first and last measurement
G31
Write signal of probe sensor
G32 S<0..2> P<0..1>
Autolevel print bed. S = 1 measure zLength, S = 2 Measue and store new zLength
G90
Use absolute coordinates
G91
Use relative coordinates
G92
Set current position to cordinates given
G131
set extruder offset position to 0 – needed for calibration with G132
G132
calibrate endstop positions. Call this, after calling G131 and after centering the extruder holder.
RepRap M Codes
M104
Set extruder target temp
M105
Read current temp
M106
Fan on
M107
Fan off
M109
Wait for extruder current temp to reach target temp.
M114
Display current position
Custom M Codes
M20
List SD card
M21
Init SD card
M22
Release SD card
M23
Select SD file (M23 filename.g)
M24
Start/resume SD print
M25
Pause SD print
M26
Set SD position in bytes (M26 S12345)
M27
Report SD print status
M28
Start SD write (M28 filename.g)
M29
Stop SD write
M30
Delete file on sd card
M32
create subdirectory
M42 P S
Change output of pin P to S. Does not work on most important pins.
M80
Turn on power supply
M81
Turn off power supply
M82
Set E codes absolute (default)
M83
Set E codes relative while in Absolute Coordinates (G90) mode
M84
Disable steppers until next move, or use S to specify an inactivity timeout, after which the steppers will be disabled. S0 to disable the timeout.
M85
Set inactivity shutdown timer with parameter S. To disable set zero (default)
M92
Set axisStepsPerMM – same syntax as G92
M99 S X0 Y0 Z0
Disable motors for S seconds (default 10) for given axis.
M104 S T P1 F1
Set temperature without wait. P1 = wait for moves to finish, F1 = beep when temp. reached first time
M105 X0
Get temperatures. If X0 is added, the raw analog values are also written.
M112
Emergency kill
M115
Capabilities string
M116
Wait for all temperatures in a +/- 1 degree range
M117
Write message in status row on lcd
M119
Report endstop status
M140 S F1
Set bed target temp, F1 makes a beep when temperature is reached the first time
M163 S P
Set weight for this mixing extruder drive
M164 S P<0 = dont store eeprom,1 = store to eeprom>
Store weights as virtual extruder S
M190
Wait for bed current temp to reach target temp.
M201
Set max acceleration in units/s^2 for print moves (M201 X1000 Y1000)
M202
Set max acceleration in units/s^2 for travel moves (M202 X1000 Y1000)
M203
Set temperture monitor to Sx
M204
Set PID parameter X => Kp Y => Ki Z => Kd S Default is current extruder. NUM_EXTRUDER=Heated bed
M205
Output EEPROM settings
M206
Set EEPROM value
M207 X Z E
Changes current jerk values, but do not store them in eeprom.
M220 S
Increase/decrease given feedrate
M221 S
Increase/decrease given flow rate
M231 S X Y Z F
Set OPS parameter
M232
Read and reset max. advance values
M233 X Y
Set temporary advance K-value to X and linear term advanceL to Y
M251
Measure Z steps from homing stop (Delta printers). S0 – Reset, S1 – Print, S2 – Store to Z length (also EEPROM if enabled)
M280 S
Set ditto printing mode. mode: 0 = off, 1 = 1 extra extruder, 2 = 2 extra extruder, 3 = 3 extra extruders
M281
Test if watchdog is running and working.
M300 S P
play frequency
M302 S<0 or 1>
allow cold extrusion. Without S parameter it will allow. S1 will disallow.
M303 P<extruder/bed> S X0
Autodetect pid values. Use P for heated bed. X0 saves result in EEPROM.
M320
Activate autolevel
M321
Deactivate autolevel
M322
Reset autolevel matrix
M323 S0/S1
enable disable distortion correction P0 = not permanent, P1 = permanent = default
M340 P SservoID = 0..3, Servos are controlled by a pulse with normally between 500 and 2500 with 1500ms in center position. 0 turns servo off.
M350 S X Y Z E P
Set microstepping on RAMBO board
M400
Wait until move buffers empty.
M401
Store x, y and z position.
M402
Go to stored position. If X, Y or Z is specified, only these coordinates are used. F changes feedrate fo rthat move.
M500
Store settings to EEPROM
M501
Load settings from EEPROM
M502
Reset settings to the one in configuration.h. Does not store values in EEPROM!
M908 P
S
Set stepper current for digipot (RAMB board)
اکنون این مقاله را به پایان میبریم. در آخرین قسمت مجموعه آموزشی Repetier، نحوه نصب روی مدار RaspberyPi را توضیح خواهیم داد.