آیا تا به حال پیش آمده که پول خردهایتان را گم کنید؟ حالا میتوانید با پرینت سه بعدی این قلک که با موتور چرخ دنده ای کار می کند سکه هایتان را ذخیره کنید. امروز این امکان را دارید که با چاپگر سه بعدی خانگی به راحتی یک قلک بسازید. مدل سه بعدی قلک را Greg Zumwalt طراحی کرده است. این پروژه مفرح با ترکیب 20 قطعه، یک موتور چرخ دنده ای و دو میکرو سوئیچ ساخته میشود.
بخش متحرک این قلک با استفاده از مکانیزم «هوکن» یا Hoeken mechanism کار می کند. طراحی شامل بیست قطعه پرینتی منحصر به فرد است و برای عملکرد به یک موتور چرخ دنده ای و دو میکرو سوئیچ نیاز دارد. چاپ سه بعدی این پروژه کمی دشوار است و نیاز به دقت بالا و برنامه ریزی دقیق دارد.
بیایید نگاهی داشته باشیم به وسایل مورد نیاز برای ساخت قلک
وسایل مورد نیاز و مونتاژ قطعات قلک
همانطور که گفته شد، قلک سیبی شامل 20 قطعه مختلف چاپی است که می توانید به صورت رایگان فایلهای سه بعدی را دانلود کنید. (منبع سایت instructble است). طراح پروژه هشدار داده است که به دلیل مونتاژکاری، کوچک بودن قطعات و فضای محدود، ساخت این قلک کار ساده ای نیست؛ اما اگر شما پرینتر سه بعدی دقیق شده و کمی مهارت اولیه در لحیم کاری داشته باشید، در نهایت می توانید قلک سکه خور خود را بسازید.
طراح پیشنهاد می کند که تمام قطعات چاپی را با ارتفاع لایه گذاری 0.15 میلیمتر و ضریب پرشوندگی 20 درصد پرینت کنید. برای چاپ تمیز بعضی از قطعات استفاده از ساپورت ضروری است، پس حواستان باشد که در صورت لزوم از ساختارهای ساپورت کمک بگیرید. همچنین توصیه می کنیم که قبل از شروع مرحله مونتاژ، اندازه و تناسب قطعات را امتحان کنید. مثلا فایلها را چک کنید، تمام قطعات پرینت شده را سمباده بزنید تا از نرم حرکت کردن قطعات متحرک و مناسب بودن سطوح ثابت اطمینان حاصل کنید.
علاوه بر پرینت سه بعدی قطعات، وسایل دیگری که برای مونتاژ قلک نیاز دارید را در زیر می بینید:
- موتور فلزی چرخدنده ای کوچک 33*12mm 300RPM DC 6V
- منبع تغذیه 5 VDC
- پنل کواکسیال با جک برای سوراخ 9 میلیمتری
- 2 عدد Micro Lever Switches
- 4 عدد پیچ 2 میلیمتر در 12 میلیمتر، چند واشر و مهره 2 میلیتری
- 2 عدد کش پلاستیکی (به طول 70 میلیمتر)
مرحله اول پرینت مدلهای سه بعدی است. سپس طبق عکسهای راهنما قطعات باید قطعات مونتاژ شوند:
مرحله دوم: عکسهای اسمبلی قطعات موتور
قطعات مرحله دوم:
“Mount Motor.stl”
“Base.stl”
“Arm, 8mm.stl”
مرحله سوم: اسمبل مکانیسم حرکتی
قطعات مرحله سوم:
“Arm, 20mm.stl”
“Arm, 40mm.stl”
“Bold, 4mm by .7, 4.2mm Shoulder.stl”
“Arm.stl”
“Axle Arm.stl”
مرحله چهارم: تکمیل بخش پایه
قطعات مرحله چهارم:
“Bolt, 4mm by .7, 4.2mm Shoulder.stl”
“Bolt Arm.stl”
“Platform Coin.stl”
“Axle Platform Coin.stl”
مرحله پنجم: تنظیم مداری مکانیسم حرکتی قلک
مرحله ششم: قرار دادن بخش پایه درون بدنه قلک
قطعات مرحله ششم:
“Apple Bottom.stl”
“Bolt, 6mm.stl”
مرحله هفتم: اسمبل بخش بالایی قلک
قطعات مرحله هفتم:
“Apple Eyes Black.stl”
“Apple Eyes White.stl”
“Apple Face.stl”
مرحله هشتم: اسمبل بخش نهایی قلک
قطعات مرحله هشتم:
“Apple Top.stl”
“Bolt, 6mm.stl”
“Knob.stl”
مرحله مونتاژ با نصب موتور در قطعه پایه شروع می شود. بعد از این که بازوهای مکانیزم را در جای خود نصب کردید، کار پایه تمام شده است. حالا باید سیم ها را به هم لحیم کنید که جزئیات آن در pdf فایل دانلودی بالاتر موجود است. پس از این که پایه را در داخل سیب پرینت شده گذاشتید، قدم نهایی اضافه کردن قطعات بخش بالایی (مثلا صورت) است.
در صورتی که تمام مراحل مونتاژ و اسمبل مداری را درست طی کنید، در آخر همانند فیلم فوق قلک شما سکه ها را خواهد خورد. لطفا نظرات خود را در بخش کامنتینگ مطرح کنید.