نماد سایت 3D Printer | پرینتر سه بعدی

آموزش نرم افزار Repetier Host – بخش دوم: تنظیمات پرینت

3d print slicer

در قسمت اول مقاله دو قسمتی «آموزش جامع اسلایسر ریپیتیر هاست» درباره نحوه دانلود، نصب و پیکربندی اولیه این نرم افزار توضیح دادیم؛ اکنون در این مقاله بخشهای تنظیمات پرینت سه بعدی را بررسی میکنیم. در صورتی که هنوز Repetier Host را نصب نکرده اید، پیشنهاد میکنیم اول مقاله «نرم افزار repetier host بخش اول: پیکربندی» را مطالعه کنید.

مرحله اول: تنظیمات اولیه پرینتر در Repetier Host:

این مرحله در واقع مربوط به مقاله قبلی است ولی ما در اینجا جهت یادآوری خلاصه آنرا می آوریم؛ بخش Printer Setting جایی است که شما میتوانید سایز بستر ساخت مناسب برای پرینترتان و نحوه ارتباط آن با کامپیوتر را انتخاب کنید. نرم افزار Repetier Host را باز کنید و روی Printer Setting که در سمت راست بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید. این تنظیمات را به خاطر داشته باشید زیرا در مراحل بعدی باید آنها را در تنظیمات اسلایسر وارد کنید.

آموزش اسلایسر
آموزش اسلایسر

هنگامی که در بخش Printer Setting هستید، روی دکمه Add که در بالا و در کنار Configuration قرار دارد بزنید تا یک پرینتر جدید را اضافه کنید.

حواستان باشد که یک اسم مناسب وارد کنید زیرا اگر بخواهید چندین پرینتر را نصب کنید، باید دوباره به آن مراجعه کنید. هنگامی که پرینتر جدید را اضافه کردید، چهار تب به نام های Connection، Behavior، Dimension و Advanced ظاهر میشود که می توانید آنها را انتخاب کنید. اینجا فضایی است که شما تنظیمات کلی پرینتر را وارد میکنید. این تنظیمات برای هر پرینتر سه بعدی متفاوت است و شما باید با توجه به راهنمای کارخانه سازنده دستگاهتان انجام دهید.

دانلود فیلم آموزشی پرینت3بعدی repetier host

مرحله 2: تنظیمات برش (Slicing) – نگاه کلی

آموزش پرینت3بعدی

اینجا جایی است که شما باید تنظیمات فیلامنت، دما، پر شوندگی، سرعت و متریال ساپورت را انجام دهید (همان مراحل قبل از چاپ در  نرم افزارهای اسلایسینگ مثل Cura). برای انجام تنظیمات برش، روی تب Slicer در سمت راست بالای صفحه کلیک کرده و سپس Configure را انتخاب کنید.

دانلود فیلم آموزشی چاپ3بعدی ریپیتیرهاست: توضیحات تکمیلی

نکته: برخی کاربران حرفه ای پرینتر سه بعدی اعتقاد دارند دقت و کیفیت چاپ با repetier host کمتر از اسلایسرهایی مثل Cuar یا Simplify3D است؛ بهترین روش برای بررسی این امر پرینت یک مدل مشخص با هر سه این اسلایسرها (با تنظیماتی یکسان) میباشد.

3d print slicer

به محض اینکه روی Configure بزنید، پنجره ای با سه تب Print Setting، Filament Setting و Printer Setting باز می شود. در هر یک از این تبها گزینه هایی وجود دارد که باید انتخاب شوند؛ در قسمت Print Setting گزینه های بسیار زیادی در سمت چپ قرار دارند (موارد آن مشابه گزینه های معمول نرم افزارهای اسلایسینگ میباشد؛ با این حال موارد مهم را در ادامه توضیح میدهیم).

مرحله 3: تنظیمات اولیه Slicing:

repetier host

بیایید کار را با گزینه Perimeters Layers and شروع کنیم:

در اینجا می توانید ارتفاع لایه ها و پوسته های عمودی و افقی را تعیین کنید. برای ارتفاع لایه گذاری، می توانید هر ارتفاعی که می خواهید را تنظیم کنید، با این حال بد نیست بدانید که 0.1 میلیمتر کمی شکننده و 0.3 ملیمتر هم زیادی سخت است (البته در فرم هندسی معمول). بنابراین عددی بین 0.15 میلیمتر و 0.2 میلیمتر می تواند تناسب خوبی بین سرعت و کیفیت چاپ به وجود بیاورد.

این ایده هم می تواند خوب باشد که ارتفاع لایه اولیه را روی 0.3 میلیمتر تنظیم کنید حتی اگر رزولوشن مدل شما بهتر باشد زیرا انجام این کار به لایه اولیه کمک می کند که به درستی پایین برود و در نتیجه از احتمال خرابی پرینت جلوگیری می شود.

تنظیم بعدی که باید انجام دهید ضریب پرشوندگی یا Infill است. اینجا باید درصدی را که می خواهید داخل جسم شما پر شود تعیین کنید. ما معمولا این گزینه را روی 10 الی 15 درصد تنظیم می کنیم. ضریب های پایین باعث می شود که زمان پرینت به شدت کاسته شود، در مصرف متریال صرفه جویی شود و وزن جسم نهایی کمتر باشد ولی استحکام به نسبت آن کاهش می یابد.

یادگیری پرینت3بعدی
یادگیری پرینت3بعدی

تعداد کمی الگوی پر شوندگی وجود دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. آنطور که ما متوجه شدیم الگوی Honeycomb (کندوی عسلی) قویترین الگوی موجود است. در حالی که الگوهای Toolpaths و rectilinear بهینه تر هستند و الگوی rectilinear تناسب خوبی بین زمان و استحکام پرینت برقرار می کند.

هنگامی که تنظیمات پرشوندگی انجام شد، وقت آن است که به سراغ تنظیم سرعت بروید. پرینترها می توانند با سرعتهای متفاوتی در بازه 1 میلیمتر در ثانیه تا 400 میلیمتر در ثانیه پرینت کنند. معمولا با بالا رفتن سرعت، کیفیت چاپ افت می کند.

ما اغلب با سرعتی بین 60 میلیمتر در ثانیه تا 120 میلیمتر در ثانیه کار می کنیم. در تصویری که می بینید، سرعت پرینتر برای حرکت روی 60 میلیمتر در ثانیه تنظیم شده و سرعت های دیگری نیز برای مواقع دیگر پیش بینی شده است. اگر می خواهید با سرعت بیشتری کار را انجام دهید، می توانید تمام اعداد تصویر را در یک مقیاس ثابت بالا ببرید. دلیل وجود این سرعت های متفاوت این است که پرینت برخی قسمت ها سخت تر است و این قسمتها برای تحمل لایه های بعدی باید کمی خنک شوند.

تنظیم بعدی Skirt and Brim است که در آن میتوانید انتخاب کنید چه مقدار فیلامنت اکسترود شده و نازل را تغذیه کند. تنظیمات پیش فرض اینگونه است گه گزینه loops بر روی 2 و فاصله از جسم 6 میلیمتر است. به نظر ما این تنظیم در پرینتهای کوچک و بزرگ به خوبی کار می کند. اگر متوجه شدید که این تنظیمات برای شما مناسب نیست می توانید Loops و همین طور فاصله از جسم را افزایش دهید.

با این کار مقدار فیلامنتی که از نازل به بیرون فشرده می شود بیشتر خواهد شد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که با زیاد کردن فاصله از جسم، راحت تر قادر خواهید بود سطح تقریبی بستر را پیش از شروع پرینت مشخص کنید. اما نکته منفی نیز این است که با افزایش فاصله از جسم، پرینت از حداکثر فضای ساخت استفاده می کند و اگر پرینت شما به یک یا چندین لبه نزدیک باشد، احتمال سقوط و خراب شدن پرینت وجود دارد.

مرحله 4: تنظیمات Slicing بخش Filament Setting:

آموزش اسلایسینگ

تنظیمات فیلامنت را می توانید در Slicer Setting و در تب Filament Setting  که درست در کنار Print Setting قرار دارد پیدا کنید. انجام این تنظیمات نسبتا ساده است. ابتدا قطر (diameter) فیلامنت را وارد کنید که می توانید آن را از روی رول بخوانید که معمولا بین 1.75 میلیمتر تا 3 میلیمتر است. گزینه extrusion multiplier باید روی عدد 1 باشد، مگر در شرایط خاص که اکستروژن کم یا بیش از اندازه لازم است.

نرم افزار slicer

آموزش پرینت سه بعدی

درجه حرارت به نوع فیلامنت بستگی دارد: برای فیلامنت PLA بین 200 تا 230 درجه سانتیگراد و برای فیلامنت ABS بین 230 تا 260 درجه سانتیگراد مناسب است. ایده خوبی است که کار را با دمای پایین شروع کنید و سپس بالاتر ببرید. اگر فیلامنت به خوبی به بستر نچسبد باید دما را بالاتر ببرید. اگر فیلامنت حالت سوپ پیدا کرده باید دما را پایین بیاورید. برای کمک به چسبندگی پرینت به بستر چاپ، بهتر است دمای لایه اول را 5 تا 10 درجه بالاتر از بقیه لایه ها تنظیم کنید.

بستر گرم شونده می تواند به چسبندگی PLA کمک کند اما زمانی بسیار ضروریست که از ABS استفاده می کنید. بهترین درجه حرارت برای کار با ABS حدود 110 درجه سانتیگراد است اما معمولا زمان زیادی طول می کشد تا بستر چاپ به این دما دست پیدا کند. نسبت به پرینتری که استفاده می کنید، بستر می تواند روی دمای پایین تری تنظیم شود. یکی از نشانه های دمای بسیار پایین بستر این است که در حالی که چاپ انجام می شود، پرینت روی بستر حرکت می کند (یا لایه کف قطعه تاب برداشته و از گوشه ها از بستر جدا شده است).

مرحله 5: تنظیمات Slicing بخش Printer Setting:

repetier host

آخرین گام برای تنظیم Slicer Setting، گزینه Printer Setting است. این تنظیمات را میتوانید در Slicer Setting تحت نام Printer Setting، درست در کنار Filament Setting پیدا کنید. انجام این تنظیمات به نوعی دوباره کاری است زیرا تقریبا همان اطلاعاتی را که در مرحله اول وارد کردید را دوباره از شما می خواهد! هنگامی که در Printer Setting قرار دارید، روی General کلیک کنید و اطلاعات سایز بستر چاپ و مرکز پرینت را وارد کنید.

مرحله 6: اضافه کردن مقیاس و چرخاندن فایل های STL

آموزش پرینت سه بعدی

برای بارگذاری فایل STL در Repetier، روی تب Object Placment بزنید و سپس روی File Add STL کلیک کنید. مدل باید بر روی پلتفرم ظاهر شود (برای پرینت دو رنگ یا بیشتر چنانچه دستگاه شما مولتی اکسترودر است، باید هر پارت مدل سه بعدی جداگانه طراحی و سپس باهم در نرم افزار ایمپورت و group شود؛ برای هر پارت مدل سه بعدی، یک رنگ فیلامنت در نظر گرفته میشود).



آموزش اسلایسینگ
آموزش اسلایسینگ
آموزش اسلایسینگ

برای تغییر اندازه جسم، به گزینه Scale رجوع کنید. مقیاس به صورت پیش فرص دارای محور های X، Y و Z است که همگی مقدار مشابهی دارند. اگر می خواهید مقیاس متفاوتی را در محور های مختلف داشته باشید باید تیک گزینه Lock Aspect Ratio را بردارید.

آموزش چاپگر3بعدی
نحوه slice مدل سه بعدی

شما می توانید مدل را به وسیله تغییر اعداد x و y و z در کنار گزینه Translation بچرخانید.

مرحله 7: پرینت سه بعدی:

یادگیری پرینترسه بعدی

هنگامی که اتصال پرینتر برقرار شده و تنظیمات اسلایسر را نیز انجام داده اید، زمان آن رسیده که خروجی فرمت Gcode برای چاپگر انجام گیرد و فرآیند پرینت شروع شود.

توجه: برخی از نسخه های Repetier برای ویندوز دارای باگی است که از انجام پرینت جلوگیری میکند. اگر در اتصال به مشکل برخوردید، روی Manual Control کلیک کرده و در انتهای صفحه در کنار Debug Option روی OK بزنید (نام خطا را در گوگل بزنید تا راهنماهای رفع مشکل را مطالعه کنید).

پس فرآیند برش یا همان اسلایس پیش از شروع پرینت تمام میشود. برای شروع روی Slicer کلیک کنید و سپس Slice with Slic3r را بزنید (به طور پیش فرض ریپیتیر از نرم افزار اسلایسر slic3r استفاده میکند که مشابه معمولی از نرم افزارهای قدرتمندتر Cura یا  Simplify3D است)

هنگامی که فرآیند اسلایس به پایان رسید، میتوانید روی Run کلیک کنید تا پرینت شروع شود یا روی SD Card بزنید تا از این طریق چاپ انجام دهید. در حال حاضر گزینه SD Card در برخی سیستمها گاهی دچار مشکل میشود اما در اکثر مواقع درست کار می کند.

نرم افزار موبایل

نرم افزار اسلایسر
نرم افزار اسلایسر

مقاله آموزشی Repetier Host در اینجا به پایان میرسد؛ همانطور که در مقاله قبلی هم گفتیم بهتر است نسخه کامل ریپیتیر هاست را از سایتهای ایرانی دانلودی در گوگل پیدا کرده و نصب کنید. 

(repetier-apps.com) ؛ در انتها بد نیست بدانید که نرم افزار Repetier دارای اپلیکیشن موبایلی (بنام Repetier-Informer) جهت نظارت بر پرینتر سه بعدی شما از راه  دور میباشد (سه عکس بالا) که مربوط به نسخه Repetier Server بوده و در مقاله آموزش ریپیتیر سرور موبایل میتوانید درباره آن اطلاعاتی بدست آورید.

خروج از نسخه موبایل